söndag 4 juli 2010

Satans djävla balle helvete

.....så är det jag känner just nu. Fan andra året i rad som Ränneslättsturen går käpprätt åt helvete. Den här gången kunde jag starta i alla fall. Lyckades få en plats längst fram som vanligt.
Kändes ganska bra när starten gick men jag hade problem som vanligt i uppförsbackarna och tappade en del. Lyckades dock köra ikapp utför så det kändes riktigt bra. Kom ikapp Mikael Johansson som i vanliga fall brukar vinna långloppstävlingarna så det kändes riktigt bra. Kände efter ca 3mil att jag hade lättare att hänga på uppför och i skogen kunde jag återhämta mig, tror jag låg runt 3-4 plats och hade inte allt för långt upp till Johan Axelsson som gick och van idag.
Sen hände det som inte fick hända. Jag kom till en halvbrant och teknisk uppförsbacke och jag hoppades på att det skulle komma massa roliga stigar som jag kunde stötta på. Växlar upp till stora klingan bak och kedjehelvetet fastnar mellan kransen och ekrarna.
Hoppa av snabbt och försökte dra loss kedjan men det gick inte. Den satt som berget. Jag försökte vrida och dra från båda hållen allt vad jag hade men den djäveln satt verkligen fast. Det gick inte ens att få bort hjulet ordentligt då bakväxeln fastan i kransen. Surt som fan.
Eftersom kedjan satt fast så gick det inte att snurra på hjulet så jag fick börja knata med cykeln på axeln.
Var inte det lättaste då dämparen sitter i vägen för att ha ramen på axeln så jag vred och vände på cykeln om vartannat för att inte få kramp.
Blev en härligt svettig promenad på en 4-5km innan jag kom till civilisationen och kunde få skjuts till målområdet.
I herrelitklassen så var det Mattias Wengelin som drog det längsta strået i en spurt mot Jesper Dahlström. Här har vi top 7 i elitklassen för Ränneslättsturen och här är fullständiga resultatslistan för tävlingen.
Ja det var i alla fall varmt och skönt nere i Eksjö. Hade trevligt sällskap från Spårvägen och Mats från Valhall och min Eva så klart så det underlättade i dagens missär.
Vi bodde allihopa på Eksjö Camping och det var lite trångt i rummen där så Stefan Dahls cykel fick en liten annorlunda plats att vistas på i rummet.
Min fina Ghost fick stå bekvämt på golvet
Som plåster på såren så fick jag och Eva ta första doppet för året i sjön som låg bredvid campingen innan vi drog hem. Det var riktigt skönt i värmen att få svalka av sig.

2 kommentarer:

Henrik sa...

Hoppas du får ordning på hojen så du kan ta revanch på mörksuggan.

Per Kumlin sa...

Tack, jag lyckades bända loss hjulet sen och få bort kasetten. Fick tillbringa natten med att byta ekrar på drivsidan så nu är den klar för att raca igen.