lördag 5 februari 2011

Gulsot och en dag till på BB

Det blev en dag till på BB då stackars Oskar har Gulsot. De första dagarna så är det helt normalt att huden och ögonvitorna kan ha en lätt ton av gult. Det försvinner oftast om barnet äter öofta och ordentligt då utsändringen av gulfärgämnet sker via barnets avföring och urin.

Tyvärr så var Oskars bilirubinkurva över 300 så vi ville gärna ta det säkra före det osäkra och vänta någon dag till så det hinner stabilisera sig.

Det är ju inte så kul och komma hem och upptäcka att han blivit helgul och fått grå eller vit avföring. Det kan i värsta fall tyda på lever eller gallvägssjukdom som är mindre kul.

Det som är skönt är att nu äter Oskar som aldrig för. Det gör också att han skiter och pissar som aldrig för. Den lilla rackarn gjorde ett försök att sprinkla ner pappa med en härlig dusch urin. Som tur var sikta han så dåligt eller bra så han missa mig och träffa bordet i stället.

Han har fått testa sina första kläder idag också. Verkar som han är mer nöjd och bara ligga i blöjorna som han gjort förut. Oskars nya kläder
Men han vande sig ganska snabbt som tur var.
Det var första gången vi gick till allrummet idag också. Vi passa på att käka middag där och slappa lite framför TV:n och vara lite sociala. Var skönt att komma utanför vårat rum tillsammans för en gångs skull.
TV rummet BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

3 kommentarer:

Anonym sa...

jättefin bild på er lilla familj! han är jättefin!!! grattis ännu en gång!=)

/Carro

Kai Sokolowski sa...

Hallo Per

beste Glückwünsche aus Deutschland. Ja Ja, dein Blog wird auch in Deutschland gelesen. http://www.team-radsport.de/

Per Kumlin sa...

Tackar Carro, Ja han är en rikitg liten gullegris;-)

Hi
Nice to be seen outside Sweden also. Hope you like the blog.

Best regards
Per