lördag 2 maj 2015

Lidingöloppet MTB

Idag var det årets första stora långlopp i form av Lidingöloppet MTB. I stort sett hela Cykloteket Racing TEAM var på plats för att testa formen och se om vinterträningen hade gått bra.
Vi hade ställt upp hela styrkan vid målområdet så det såg riktigt maffigt ut. Tror vi tog upp nästan halva mässtället med våra tält och bilar.





















Innan start fick vi en genomgång av våra eminenta langarservice med Anna och Sören Bleckur i spetsen.
De gör verkligen ett hästjobb för att vi skall kunna köra utan att gå tomma så det tackar vi för. Sen har vi Fabian Bender som mekar åt oss och ser till att cyklarna är i topptrim. Han är riktigt grym.





















Efter genomgången var det bara att värma upp och dra sig till start. De flesta av oss stod längst fram så det var lite kul att vi fyllde upp halva första fållan.





















Självklart så var jag där framme också. Lyckas nästan alltid hamna långt fram i starrten.





















Jag kom iväg ganska bra idag och låg med skapligt bra till första riktiga backen. Hamna i en bra grupp med Erik Vrang och Atle Hansen och några till.
De drog fint och jag fick ligga på rött lite i uppförsbackarna för att orka hänga på. Jag märkte att jag hade lite problem att accelerera. Jag kunde hålla ett ganska bra tempo men när någon gjorde ett ryck så hade jag svårt att hänga med och fick sega mig ikapp.
Höll mig kvar i klungan tills det var ca 10km kvar och då gjorde Atle ett ryck tillsammans med en til och jag orkade inte riktigt hänga med.

Det blev jag och våran nya CRT åkare Jonathan som  tog upp jakten då de andra i gruppen inte heller riktigt orkade hänga med.
Vi körde på bra och kom ikapp ett par styckna sen var det bara att invänta spurten i till mål.

Vi var 3 stycken när vi började närma oss och jag gick in som 2:a ut på 400metersbanan innan mål men lyckades precis ta mig om de sista metrarna så det kändes riktigt skönt att spurten i alla fall siter i skapligt bra.

Kom in på 2:21 så det får jag också vara nöjd med.

Vår toppåkare Fredrik Edin körde bra och kom in på en 2:a plats strax efter Matthias Wengelin. Riktigt bra kört.





















Nu ska jag ut med familjen på middag och få lite god mat i mig

Inga kommentarer: