måndag 17 oktober 2016

Då har min son Oskar fått sin Libre Freestyle blodsockermätare

Idag var vi på Astrid Lindgrens sjukhus för att gå en snabbkurs i hur Oskars nya blodsockermätare Libre Freestyle fungerar.
Den ser ganska smidig ut med en liten knapp som man fäster på överarmen.


Sen får man ut på mätaren aktuellt blodsocker och trender på om det är påväg nerför eller uppför. Dock så hade den sina små brister också. Den kunde inte lagra mer än 8 timmar så ville man ha en utförlig kurva så måste man mäta minst var 8:e timme. Dt kan ju bli lite svårt om man är trött och vill sova mer än 8 timmar. Konstigt att de inte lyckat fixa det på 2000 talet med tanke på att man kan lagra flera GB på ett litet minne och en kurva med lite blodsocker resultat kan inte ta många KB i storlek.

Något som jag också saknade var att det inte gick att ställa in varningar på om det var på väg nedanför eller ovanför sina inställda värden. Skulle vara skönt om man kunde få ett medelande om blodsockret skenande iväg åt något håll.

Något som också slog mig är att många läkemedlsföretag inte verkar så miljömedvetna. Den här sensorn som skall sitta på överarmen skall bytas varannan vecka. När man byter den skall man använda en groteskt stor platsgrunka som inte går att återanvända. Hur tänkte man där......

Jag förstår att medicinska prylar behöver vara kliniskt rena men det här borde gå att lösa på ett mycket smidigare sätt då det bara är sensorn som skall sitta på armen och inte den där stora plasthyllsan.

Det är samma med en del av insulinpennorna som finns som bara är engångsgrejer som man får slänga efter en vecka. Lär kosta hur mycket som helst helt i onödan.
Själv använder jag HumaPen Luxura där det går att byta bara ampulen, känns mycket smidigare och tar dessutom mycket mindre plats.

Men hoppas själv på att börja använda någon typ av insulinpump och hoppas det finns något smidigt val som är litet och lätt och dessutom inte är så mycket slitt och släng.

Inga kommentarer: