söndag 6 november 2016

CX-Galoppen Täby

Idag var det CX race på hemmaplan i form av MTB Täbys CX-Galoppen vid Täby Galoppbana. Det hade kommit grymt mycket snö under natten så jag trodde det skulle bli ganska halt och moddigt.

Dock så var banan riktigt fin och precis lagom hal. Det som var lite svårt var att det bara fanns ett spår i mitten som var hårdpackat och lättåkt medan det på sidorna var riktig sorbetsnö som var riktigt tungtrampad.
Det gjorde att man helst ville ligga längst fram så man kunde bestämma spår och slippa slösa krafter på omkörningar.

Eliten startade förre oss idag och CRT:s Martin Eriksson tog starten i vanlig ordning. Lika bra var det med tanke på banans karaktär.


Martin gasade på friskt och utökade avståndet till de andra jagande.


Den enda som lyckades hänga på i början av Martins rasande fart var Jonatan Östlund ifrån Tullinge CK som bett i ett par varv bakom Martin.


Men Martin behöll lugnet och gasade på i ett jämt och fint högt tempo och drygade ut ledningen hela tiden.

Det blev en fin vinst med över 1 minuts ledning till Jonatan.


Sen var det dags för mig att köra. Kände mig lite mer utvilad idag så jag hoppades kunna köra lite bättre än igår.
Fick starta i 2:a led och kom iväg ganska bra i starten. Lyckades hänga på en bra grupp med Stefan Granström och Jordan Mathes och ett litet gäng till. 
Det var som sagt väldigt svårt att köra om idag. Jag lyckades hänga på bättre än igår och hade närmre upp till de som körde ifrån mig igår.
Jag var dock fortfarande ganska svag och fick förlita mig på min teknik för att hänga med.
Jag fick slita som ett djur för att ligga på rulle speciellt när man skulle ut på galoppbanan i slutet av varvet. Det var lite kurvigt påväg ditt så jag lyckades hänga på utan problem ditt. Men sen fastnade de flesta i snödrivan innan man skulle ut på rakan och jag lyckades inte ta mig om.
De brukade få en lucka sen på rakan då jag inte orkade trampa men sen kom jag ikapp vid efterföljande kurvor igen.

Dock så kunde jag inte ta mig om då det var så mycket lössnö på sidorna och det skulle ta alldeles för mycket kraft för att komma om.
Jag fick ligga bakom och stressa och invänta på att någon skulle göra ett misstag så att jag kunde ta mig förbi.

Det var några som sladda till lite här och där så jag kunde ta mig förbi utan att köra i lössnön.
Ut på sista varvet så var vi en ganska stor grupp och jag hoppades på att kunna göra någonting på de tekniska partierna men det var så svårt att komma om. Ut på den där galopprakan så gasade alla järnet och jag tappade lite. Lyckades dock komma ikapp till uppförsbaken innan trappan.
Men sen var det helt omöjligt att ta sig förbi.

Men jag får vara nöjd med dagen. Jag hängde på bättre idag och tekniken satt på sin plats då jag lätt kom ikapp i kurvorna och på de hala ställena. Tyvärr så var jag inte stark nog att orka köra om.
Får hoppas att formen kommer tillbaka till våren för det här var min sista tävling för i år. Nu skall jag gå i ide ett tag och vara med familjen och köra lite alternativträning. 
Blir kanske något lokalt rejs här i Stockholm men inget mer resande för min del i år.

Inga kommentarer: