lördag 12 november 2016

Snöpuls delux

Idag blev det lite löparträning av det tyngre slaget. Jag och Ville skulle ut på hans nya MTB banan som går i närheten av Törnskogen. Det var tänkt att vi skulle springa upp den så att det skulle gå att cykla på den sen.
Det skulle bli lite svårare än vi tänkt. Det var typ 30 mm mjuksnö som bara yrde runt när vi sprang.Vi försökte släppa fötterna efter oss så att vi skulle plogga upp banan lite men det hjälpte inte så mycket då snön var så pudderaktig så att det bara ramla ner i spåret igen.
Vi gick 2 varv och trampa så mycket det gick för att få till någon typ av spår. Det syntes i alla fall att vi hade gott där men det var väldigt mjukt och mycket snö kvar.Sen tänkte vi att vi måste få till lite riktig träning också så vi sprang ett varv i stort set på max.
Det var grymt tungt att springa i snön. Det var typ 2 steg frammåt och ett steg bakåt hela tiden.
Men det var grymt kul att springa i skogen. Det händr liksom lite mer där än att bara springa på asfalt. Nu fick man ju koncentrera sig på att sätta ner föttrna på rätt ställe också då det var en del stenar och det blev lite småhalt med all snö.
Jag vet en som kommer ha grym träningsvärk på måndag i alla fall.


Efter löpningen så blev det till att åka pulka med barnen. Både Oskar och Emilia tyckte det var superkul att åka upp och ner i pulkabacken vid Edsviken och ville inte gå hem därifrån efter ett par timmar.

Inga kommentarer: