onsdag 16 november 2016

Snorhalt utan dubbdäck

Idag blev det lite kort jobbpendling. Skulle hämta barnen på förskolan innan 17:00 så det var bara att köra raka vägen i stort set.
Jag har inte satt på några dubbdäck än då jag inte riktigt tagit mig tid då jag körde sönder mina förra och jag har inte hunnit köpa några nya.
Jag brukar inte köra med dubbdäck så ofta då det bara hjälper när det är blankis. Men nu har det snöat ordentligt och sen blivit plusgrader och på morgonen när jag skulle köra så var det -2 så det skulle bli spännande.

Dock så var det inte så halt som jag trodde. Det var ganska bra grepp över allt. Ibland så började hjulen glida lite i några kurvor men det var ingen större fara.
Det var när jag skulle svänga under bron vid Liljeholmen som jag fick ett ordentligt bredställ. Lyckades dock ta mig ur det utan att sätta ner foten så det kändes finnt.

På hemvägen tänkte jag se om det skulle gå att köra via Edsviken. Där var det nästan isgata men nu hade det blivit någon plusgrad så det var inte den där stenhårda blankisen utan det var lite mer poröst så det gick att cykla. Det var bara att hålla lätt i styret och låta cykeln glida omkring i det smala spåret.
Det var nästan så att man studsade mellan kanterna. Men det gick att köra fint ändå.


Efter att jag hämtat barnen och fixat middag och lagt dem så var det dags att byta bromsklossar också då de började sjunga på sista versen. Det var inte mycket bromsyta kvar på de här varken bak eller fram.Fick bli ett par nya Shimano G03Ti så nu kommer det gå att tvärnitta utan problem igen.


Nu är Stumpjumpern redo att köras ordentligt igen. Skärmar fick den på idag också då det var lite blöt ute. Skönt och inte vara helt dyngsur när jag kommer till jobbet.

2 kommentarer:

jonasswe2002 sa...

Solskenscylisten "on the road again" :-)

Dubb nästan ett måste nu när det fryser på varje natt.

Släppte dubben ur dina Schwale Ice Spiker eller pajade nabbarna?

Per Kumlin sa...

Ha ha ja det var sol men lite halt ute:-) Nä dubbarna och nabbarna var hela men jag råkade tyvärr riva upp däcksidan på någon vass sten.
Gick dock över förväntan att köra utan dubb ändå.