söndag 1 oktober 2017

Hackmora Bergslopp med mina 2 mål avklarade

Idag var det dags för mandomsprovet Hackmora Bergslopp. Det var en kort bana på bara 3 km men det gick bara brant uppför så det skulle bli riktigt jobbigt. 
Jag hade som mål att klara den på under 20 minuter och att jag inte skulle börja gå någonstans. 
Jag startade med min kompis Jocke som vi sov hos här under helgen. Han hade sprungit den en gång förut och viste hur tung banan var.

Vi startade vi 11:30 vilket passar mig perfekt då jag kunde få lite sovmorgon men inte behövde käcka lunch innan. 
Jocke och jag värmde upp med att springa den första km. Kändes bra att få testa banan lite så jag skulle veta hur jobbigt det skulle bli att springa sen.
Starten gick och jag försökte ta det lite lugnt i början för att inte bränna ut mig direkt. Det går ju inte att återhämta sig lika bra på löpning som på cykel. 
Ska man få vila på löpningen så får man ju stanna och det vill jag inte.
Gick riktigt bra första km tycker jag för min del. Men sen kom man till den där långa branta grusvägen som var riktigt dryg.
Tappade en hel del där och hoppades på att kunna rycka lite på slutet när jag kom in i skogen.
Brukar kunna vara ganska stark de sista minuterna på ett lopp när jag vet att det bara är att kötta den sista bitten in till mål.

Dock så var det så brant och jag ville inte misslyckas med mitt mål att börja gå när det bara var 100m kvar så det var helt omöjligt för mig att läga in någon form av slutspurt då jag på rött bara av att jogga upp.

Klarade i alla fall mina 2 mål och tiden slog jag med bra marginal då jag kom in på 16:33 så det får jag vara riktigt nöjd med.
Kul och få testa det här men shit vad jobbigt. Fullständiga resultat ifrån Hackmora Bergslopp finns här.

Får tacka Jocke och Jessica för en fin helg här, riktigt kul att åka upp med hela familjen. Småttingarna kom riktigt bra överens och lekte som bara den så det har varit fullt upp för alla här.

Inga kommentarer: