söndag 22 oktober 2017

Stockholm Cyclocross

Idag var det dags för våran tävling Stockholm Cyclocross. En riktigt hård och utmanade tävling på tungtrampat gräs men en massa 180 graders kurvor. Det var rekordstort startfält med över 90 startande och jag fick stå nästan längst bak igen då jag inte hade kört de 5 första tävlingarna och resultatet ifrån igår var inte så mycket att hänga upp i julgranen.

Kom iväg ganska bra i starten idag med men det var riktigt trångt att köra upp sig då alla ville fram och det fanns inte så mycket utrymme att köra på. Det blev ganska hektiskt i backarna då många fick stop och började gå. 

Jag försökte köra i mitt tempo och ta mig om i kurvorna där jag kunde håla en bra linje utan att behöva förta mig för mycket.
Foto taget av Jonathan Wallin.


Låg och körde med Teamkompisen Björn som jag kommit ikapp. Kom ikapp Patrik som jag fightades med de sista 2 varven. Både jag Björn och Patrik höll ihop sista varven och vi körde om vartannat. På slutet av sista varvet kom Patrik om i en backe då de framför mig fick stop så jag också gick bromsa in. Trodde då att det var ett varv kvar så jag tog det lugnt för jag tänkte jag skulle köra på vid sista varvet men när jag kom upp till upplåppet så visade det sig att det var målgång. Patrik var för långt fram så jag orkade inte spurta ikapp på slutet. Men det var grymt kul att fightas.
Blev en 21:a plats tillslut så det var riktigt mycket bättre än igår.


Hade filmat hela racet trodde jag men upptäckte att minnet hade tagit slut när jag skulle ladda upp den. Hade varit kul och se den för jag forcerade mig upp i fältet ganska regällt. Men man ser redan på det här varvet att jag lyckas köra upp mig ganska bra från nästan sista plats trots trängsel.




Juniorerna körde efter mig men de han jag inte se då jag var tvungen att käka lunch efter racet.
Synd att jag missa det då våran nya CX åkare Eric gick och vann.


Då vi i CRT hade hand om tävlingen så blev jag kvar hela dagen då vi skulle ta ner hela banan sen.
Passade på att titta på elit och A-klassen också.
I elit så var det stor utklassning av de här 3 grabbarna som tog ledningen ganska snabbt och drygade ut hela tiden.

Sen var det A-klassen där vi hade Mats Allerstrand ifrån teamet som körde.


Inga kommentarer: