söndag 22 juni 2008

Midsommar med cykel och fest.

Har nästan blivit lite tradition att åka till Sollerön och Rättvik över midsommar för mig och Eva. Så i år bar det av ditt igen. Åkte från Evas jobb runt 13 och skulle testa en ny väg upp, nämligen via Gävle och Falun i stället för Enköping och Hedemora. Det har ju byggts en fin motorvägg ända till Gävle och sen är det mest 90-110 väg efter det utan allt för mycket fartkamrer och annat skit i vägen....;o) Perfekt tillfälle att få varva ut motorn lite och känna på väghållningen på dom nya hjulen. Det var grym skillnad kan jag lugnt säga. Bilen gick mycket rakare vid gaspådrag och den kändes inte så spårig som den gjort förrut heller + att ljudnivån vid högre farter var mycket lägre än förut. Kan det bli mycket bättre??? Nää inte riktigt det fanns något som kunde bli lite bättre och det var större hjulhus.....:-( Vid branta och hårda kurvor med fart och ojämn väg så toucha däcket i kanterna, det var lite surt men det får man väl stå ut med när väghållningen har förbättrats så drastiskt. Hjulen satt ett par mm längre ut än dom gamla och det var bara i plasten som dom hade tagit i lite. När jag kolla lite närmare så såg det ut som det gick att trycka upp lite. Gjorde ett försök och det blev bättre.
Bilen blev lite segare också då hjulen var lite tyngre. Gjorde ett 100-150 test på 3ans växel och fick den snabbaste tiden på 5,4s mätt med mobilen som kanske inte är den mest exakta. Hade fått 5s som bäst förut. Men nu när däcken är nya plus lite större så blir omkretsen lite större också så start och slutfart kan ha varit lite snabbare än förut också.

På fredagen var det dags för att köra Solleröloppet. Det är en 182km långt linjelopp på landsvägcykel som är en av dom backigaste tävlingarna i Sverige. Jag hade inga större förväntningar då jag är ensam från Spårvägen och jag brukar ha lite svårt att baxa upp mig själv för långa och branta backar.

Starten gick vid 09:00 och jag hade lyckats ställa mig i andra startled så början var bra. Första backen gick ovanligt lugnt också så det kändes skönt. På väg till andra branta backen som också hade första bergspriset så trissades farten upp ordentligt. Jag tog mig fram till top 10 tills backens början så att om jag tappa så skulle jag fortfarande kunna haka på någon när jag blir omkörd.
Lyckades skapligt bra men jag ramla igenom fältet lite för snabbt så jag fick börja jaga ganska friskt utför för att komma ikapp igen. Lyckades ta mig upp till toppen av fältet igen men tyvärr så tog det för mycket på krafterna och jag kom inte ikapp förräns vid slutet av nerförsbacken och då kom nästa bergspris....... Det blev full spätta igen och jag ramla igenom fältet igen men lyckades hålla mig kvar till bergspriset men dom fick en liten lucka. När det bar iväg nerför igen så gick det bara rakt nerför där man kunde köra stora-lilla utan att bromsa. Mina planer på att köra ikapp utför sprack då jag brukar kunna köra snabbt när det är lite trixigt utför men här kunde dom bara kötta på utan några inbromsnigar så det var kört.

Blev ikapp körd av Peter Sundström från CK ymer tror jag att det var. Vi låg och drog där ensamma till 3:e bergspriset och jag började få dåliga tankar om att bryta då det skulle ta mycket kraft att köra bara 2 resten av tävlingen då jag trodde att vi var sist.
Men helt plötsligt så kom en stor klunga på ca 10-15 gubbar så då var det bara att hänga på.
Vi körde i skaplig fart och det var mest ett gäng från Valhall som hjälptes åt att dra. Jag drog min beskärda del som vanligt också men mest utför.
På sista bergspriset så började vi höja farten lite och jag gjorde ett litet ryck och kom först upp i våran klunga.

Fick sen en ganska stor lucka utför men det var för långt till mål för att dra helt själv så jag väntade in dom och hoppades min spurt skulle fungera bra. Valhall gick upp och drog ganska friskt och när det bara var målbacken kvar så sprätte jag till och lyckades komma först i den klungan i alla fall. Inte mycket att skryta med när man redan var akterseglad med 25 min av Niklas Axelsson men det var lite skönt för självförtroendet att åtminstone lyckas med något på det här racet....;o)
Resultat finns här.
Efter loppet så var det bara att gasa iväg till Rättvik där jag och Eva skulle sova över hos min kompis Niklas på hans föräldrars landställe.
Vi var ett gäng där som grilla och åt gott och hade det jäkligt trevligt. Det blev sill och potatis och sen grillat med potatissallad och allt avslutades med en härlig jordgubbstårta. Stämningen var på topp och när mina polare hade fått ett gäng nubbar innanför västen så höll dom låda så det stod härligt till....;o)

Själv tog jag det lungt då jag skulle tävla i morgon också så dom fick dricka för mig också....;o)
Sånt här härligt ansiktsuttryck fick Eva efter att ha shotat 70% Absint.

På lördagen var det det riktigt lungt på morgonen, vi kom inte upp förrens runt 11.
Niklas jag och Eva drog till Rättvik och fika för att sen dra till Sollerön då jag skulle köra Soldvarvi.
Det var ett snabbt GP som skulle köras 20varv på en 2,3km bana. Lyckades hänga med huvudklungan i ca 7-8 varv men sen drog dom på något så djävulskt så hela fältet drogs ut till en lång orm och det splittrades upp ordentligt. Jag lyckades hänga på uppför hela målbacken men sen blev det en liten lucka på ca 5m som jag inte lyckades täta. Ramla ner i fältet och hamna i en klunga längre bak. Vi körde på skapligt bra men på 16 varvet så blev vi varvade och då var det bara att kliva av.

Av 55 startande så var det bara 28 som kom i mål så det var ett ganska hårt race.
resultat finns här.
Sen var det full spätta tillbaks till Rättvik för lite middag. Niklas och hans brorsa Jocke och Sofia tyckte att vi skulle ta en tripp ner till ett nyöppnat uteställe för att kolla läget.
Jag fick agera fyllechaffis så vi börja med att styra kossan till Sofias föräldras gård för lite förfest.
Där intogs alla möjliga alkoholhaltiga drycker för att komma igång inför dansstället. Jag fick nöja mig med läsk då jag även skulle köra dit och sen hem när det var stägningsdags.

Vi kom till stället runt 23 och då var dom flesta redan fulla i gasen. Eva och Sofia kunde inte bärga sig utan sprang direkt till dansgolvet och röjde loss.

Efter ett tag så hoppa även jag ut och svängde mina lurviga...;o)

Stället stängde 2 så då var det dags att köra rally hem till Niklas landställe.
Söndagen var riktigt lugn. Vakna upp vid 12 och sen låg man och drog sig mest hela dan.
Passa på att tvätta bilen lite så man fick upp glansen på pärlan sen bar det iväg hem.
Stanna på Lager157 som är en outlet och inhandla kläder lite billigt.
Niklas kunde en rolig bilväg med en massa härliga S kurvor. Niklas är ju inte feg på gasen i sin trimmade Audi A3 så där fick man bekänna färg. Fick pressa skapligt hårt för att hänga med.
Det blev en riktigt trevlig helg i goda vänners sällskap.

Inga kommentarer: