söndag 29 juni 2008

En trevlig helg med tävling bowling och grillat

På fredagen var det lugnt och skönt. Drog över till Johnny och Marie i Tyresö där vi blev bjudna på grillat med hemlagad potatissallad. Det satt riktigt fint. Kanske inte världens bästa uppladningsmat men fan vad gott det var.

Efter det drog vi en vända bowling på Heron. Riktigt trevligt speciellt då jag vann...;o) Lyckades skrapa ihop hela 117 poäng av vad är det 300 möjliga?? Man har ju en bit kvar om man säger så.

På lördagen skulle jag och Eva till Eksjö och tävla. Det var dags för Ränneslätsturen, den 3:e deltävlingen i Långloppscupen. Fredrik Edin skulle med men han skulle jobba till 14:00 så då passa vi på att gå och plocka lite jordgubbar innan vi skulle hämta upp honom.
Man var ju tvungen och provsmaka lite också. Det var grymt gott kan jag bara medela, riktigt söta och saftiga inte som dom Belgiska träbitarna man har fått tag på i affären.

Fredrik hade bokat ett trevligt vandrarhem mitt i Eksjö åt oss. Ett riktigt gemytligt ställe bara ca 1km från start.
Tävlingen gick skapligt bra. Det var en ganska platt och teknisk bana som passade mig. Jag hängde på en grupp som bestod av topp 6 åkarna i H30 klassen. Jag försökte att inte dra för mycket och köra på i dom tekniska partierna och det gick bra i början i alla fall. Sen drog
Michael Johansson iväg uppför och klungan drogs ut. Han fick en lucka tillsamans med en annan grabb. När det börja gå utför igen så tänkte jag att nu är det dags att göra något innan dom försvinner så jag la in en stöt och dundra på som fan utför och lyckades komma ikapp.
Tyvärr så hade min storklinga börjat strula då jag lyckats köra av några tänder så den hoppa ganska friskt. När jag kom ut för ett skogsparti och skulle växla till en tyngre växel så hoppa kedjan till mellanklingan precis vid fel tillfälle så båda hjulen försvann och jag drog vänsterknät i backen.
Lyckades jaga ikapp men nu började man bli lite mör efter att ha fått jaga ikap hela tiden då det inte var första gången som kedjan trillat ner från storklingan. Igångdrag brukar inte vara min starka sida i vanliga fall heller....:-(
Vi hade hållit ett ganska högt tempo (i alla fall för mig...) så inför sista langningen hade vi kommit ikapp en liten klunga. tempot höjs igen för att komma ikapp och om klungan och då trillar såklart kedjan ner igen och där ser jag topp 3 i H30 segla iväg då jag inte orkar köra ikapp igen.
Sen var det bara att köra själv resten av banan. Lyckades som tur var hålla resten av åkarna bakom mig men Michael Johansson körde ifrån mig med 5:47 på dom 18km som var kvar. Lite smått frustrerande kan man ju lungt säga. Mattias Lövgren och Magnus Mattsson kom in 34 och 33 sekunder före mig så det var inte långt till pallplatsen. Ny storklinga och nya bromsklossar måste inhandlas till nästa tävling. Resultat finns här.

Efter tävlingen så skulle Eva övningsköra till Lindah en gammal jobbarkompis i Tranås. Eva har verkligen fått upp snitsen på att växla och att hålla bilen rätt på vägen. Hon körde så lungt och fint så att Fredrik lyckades somna där bak.
Hos Lindah blev vi bjudna på bullar och te och en rundtur i deras nya villa. Det var riktigt stort och mysigt där dom bor.
När vi kom ut på motorvägen så fick jag ratta pärlan igen för Eva kände sig inte helt säker på och köra när det var fler filer att hålla reda på.

Inga kommentarer: