söndag 26 oktober 2008

Liten rapport från Egypten

Jaha då har man varit i The Tree Corners Fayrouz Plaza Beach Resort Hotel utanför Marsa Alam i 1½ vecka. Kan inte påstå att man har hemlängtan precis.
Hotellet låg lite avsides ca 5mil norr om Marsa Alam och 3km från Port Kalib som var en väldigt liten hamnstad med några restauranger och ett gäng souvenirbutiker med inte allt för stort utbud.
Man var skapligt avskild från omvärden om man säger så, det var bara hotellet och sen öken.....;o)
Men det gjorde ingenting för jag är här på semester och vill bort från all stress.
Redan första dagen så träffa vi på ett härligt gäng från Norrköping, Linköping och Halmstad.
Vi har spenderat mesta tiden med dom.
Här har vi Björn, Daniel, Peter och Emil. Som var från Norr och Linköping som jobbar tillsammans som ljud och ljustekniker

Sen Katta och Hanna från Halmstad som jobbar tillsamans på ett stålverk.
Den lilla träningen man fått här är att köra vattenpolo på morgonen. Det har varit grymt kul speciellt när Daniel, Peter och Emil var med för då blev det riktig hårdkörning då ingen av oss gav bort bollen frivilligt och alla körde med fulknep för att sno åt sig den också....
Jag lyckades även få med mig Eva på att spela en gång och i gengäld fick jag hänga på henne på ett vattenaerobicspass.
Där fick man verkligen förnedra sig själv. Det är ju inte direkt så att jag har någon kordination att tala om och dom slutar alltid med en dans på land inför publik med deras reklamlåt för hotellet.....
Där fick man all tid i världen på att trassla in sig själv kändes det som.

Hittils har vi bara varit på stranden här vid hotellet då revet sträcker sig några km åt varsitt håll så det känns som det har räckt att bara snorkla här för det är hur mycket som helst att se.
Vi hitta en liten lagun bara ca 1km från hotellet där det fanns massa skölpaddor. Det var riktigt grymt att simma runt med dom.
Det var inga små skölpaddor heller utan riktiga bestar som bara lungt gled omkring på botten och käka sjögräs.
Det fanns en hel del roliga fiskar att fotografera också. Har ingen aning om vad det är för några arter men det fanns ett helt gäng med variationer, former och färger på dom små liven.
Träffa även ett annat gäng svenskar som gillade att dyka så det blev en tur till till skölpaddestranden

Den enda utflykten vi gjort hittils är en Quadbike tur ute i öknen. Det var jag Eva och grabbarna Grus som åkte tillsamans.

Med 5 testoterånstina grabbar på varsin quadbike så var det svårt att hålla sig från gasen och det var inte allt för uppskattat av reseguiden alla gånger.
Men va fan har man betalt för att få köra så måste man ju få varva ur dom lite.
Det blev även ett besök i en gammal guldgruva och ett beduinlägger på den turen.
Dom är grymma på att gräva Egypterna. Gruvan vi var i var runt 200 år och den var ca 2km lång och var ca 2x3m med en lutning på ca 45 grader dom första 200m. Ett riktigt konstverk med tanke på att dom inte hade några maskiner på den tiden. Men sen har dom ju lyckats få upp pyramiderna som är några tusen år så dom har väl övat ett tag..... Det var en riktigt trevligt tur med både kulturella inslag och lite buskörning också.

Igår så hade Jag Eva, Katta och Hanna bestämt oss för att testa något annat en den gamla hederliga buffen som ingår i All-inclusive konceptet här och slog till på en riktig 3-rätters i stället.

Det var sista kvällen med dom och grabbarna också för den delen så vi tänkte det kunde vara trevligt.
Det var grymt gott kan jag bara säga. Det blev en Caesar-sallad för mig och oxfile med pommes till huvudrätt och som pricken över i:et en gudomligt god chokladmouse i en chokladbägare.
Vi fortsatte kvällen med Katta Hanna och grabbarna och satt och snacka skit in på småtimmarna och hade det riktigt trevligt.
Det är lite synd att dom åkte hem för det var ena riktigt roliga prickar att umgås med.
Men nu kanske man hinner sova ut ordentligt för det blev ett gäng sena kvällar med dom....;o)

4 kommentarer:

Karin sa...

Hallå, ni verkar ha det helt underbart där nere...det får bli vår destination nästa gång vi är ute och reser.... vilket kan ta ett tag nu...

Den 21 oktober föddes nämligen vår lilla dotter Tyra!!Hon är helt underbart söt, ser ut precis som pappa men har ännu så länge mammas temperament, ingen dålig kombination;-)

Förlossningen gick hur bra som helst, mamma Karin klarade sig helt utan smärtlindring och pappa Mats satt bredvid och "peppade" lugnt och sansat med en Cola i handen:-)

Njut nu av er semester, här hemma är det kallt...

Massor av kramar från Karin, Mats och lilla Tyra!!

P.S.. lite besviken är jag över bilderna, sköldpaddorna är hur häftiga som heslt... men var är alla idolbilder????

Anonym sa...

Mamma Berit:
Det så ju riktigt läckert ut, hoppas att ni fortfarande har det bra där nere i värmen. Här är det frost på morgnarna, och i natt ska det komma snö. Jag sitter och ser ut över Mälaren och låtsas att jag ligger vid Röda havet och hör vågornas brus, men det får vi ta nästa år.
Välkommen hem till vintern, vi kanske ses söndag.

Steffoboy sa...

Grymt med en så maffig rapport "live" från Egypten! Ni verkar ha det grymt nice! Trevliga bilder också må jag säga. Får mig att minnas själv. Det var ju så länge sedan :) Blev det nån vila när de nyfunna vännerna drog hem?

Per Kumlin sa...

Karin: Grattis Vad kul att allt gick bra, vi får åka ner och våldgästa er som man får träffa den lilla spilivinken.
Ja några idolbilder kommer nog upp.

Berit: Japp det var riktigt bra, tror att det är en av dom bästa orterna som vi varit på.

Stefan: Ja lite lugnare blev det men då vi la oss tidigare blev det upp tidigare...;o) Och vi passade på att ta alla resor sista veckan.