lördag 10 mars 2012

Sandstorm och dödsintervaller

Det blev hårt och skoningslöst i början av dagen. Vi skulle köra 45/15 i 10 minuter gånger 2 upp till Fataga var planen idag. Dock ville en elakartad sandstorm ifrån Sahara något annat.
Det var disigt och lite småvindigt men vi testade att köra ändå korkade som vi var.
Som 10 små negerpojkar trilla vi av pin en efter en.
Jag tog i så jag spydde sen fick det räcka. Jag var helt sandblästrad i halsen efter att ha inhalerat 1 kg sand i lungorna.

När vi mötes upp inför andra setet stod alla och hosta och såg allmänt ut i dåligt skick så vi tog vårt förnuft till fånga och rulla ner till vattnet och körde ut mot Aguimes.
Sandstorm
Där var vädret mycket bättre och när vi skulle vända hem igen så hade vi en härlig medvind så vi kötta på en stund och låg och tugga i runt 60km/h så det var lite roligare.

När vi kom hem så gick jag Eva och Oskar ner till stranden och kolla läget. Var dock lite för blåsigt och kallt för att våga bada så vi höll oss uppe på det torra.
Gran Canaria

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt ni har det! Njut! Men här hemma bara liiite-lite sämre! +6 grader nu på lör. morgon! Och runt +10 nästa vecka! Hälsa Seglar'n o Pontus! mvh/oliver

Per Kumlin sa...

Jotack vädret här kan jag inte klaga på. Det är sol och typ 25 grader hela tiden:-)
Ska hälsa
Ha det bra hemma i Sverige

Anonym sa...

Per: Jag och min polare Marco mötte er där när ni stod och spydde, ingen vidare vacker syn :) Vi fortsatte faktiskt uppåt och fick en fin topptur till Pico de la Nieves, klarblå himmel, nästan vindstilla och utsikt över hela ön, det såg dock ut som att det låg lite sand kvar lokalt längs med kusten och speciellt i Maspalomas.

mvh Eric