måndag 10 juni 2013

Chipet som ska bli påtvingat verkar ha upprört Cykelsverige

Idag kom den lilla chocken ifrån SCF att alla som kör landsväg måste köpa ett chips för nästan 1000 kr för att få starta en tävling och det börjar gälla redan till landsvägs SM som börjar om 2 veckor.
Lite kort varsel kan tyckas om man har lagt ner alla pengar för att kunna ta sig till och från tävlingen.

Ungdomar och studerande tjänar tyvärr inte så mycket alla gånger och få ett påslag på 1000 kr till SM är nog inte så kul.

Vet inte riktigt vad det är som kostar så mycket heller för själva chipet kan ju inte kosta så mycket mer än en tia det borde vara ännu billigare med remsorna man sätter på hjälmen.

Jag vet inte vad resten av mätutrustningen kostar men allt ska väll inte den enskilde cyklisten behöva betala. Känns inte som det är riktigt rätt väg att gå för att locka flera till att börja tävla i alla fall.

De flesta jag känner verka redan tycka att det är krångligt att börja tävla. Ska de då betala 1000:- till för att starta gör inte saken bättre.
Visserligen ska man kunna hyra en för 200:- om man inte tänkt tävla så mycket men det är ändå en barriär till att överkomma för den nyinvigde.

Vet inte riktigt hur det är tänkt att fungera på långlopp för MTB med både motion och tävlingsklasser. Ska alla betala 1000:- på en redan ganska hög anmälningsavgift där tidtagning redan ingår?

Blev ingen träning idag. Var på möte om Stockholmride ikväll.
Passa på att anmäl dig nu innan anmälningstiden är slut.
Med start vid Medborgarplatsen och mål vid Globen kan det inte bli så mycket mer centralt.
Kommer bli ett riktigt roligt event så ta chansen att köra Stockholms roligaste landsvägsrace.

Inga kommentarer: