söndag 9 juli 2017

Mörksuggejakten avklarad på riktigt fin bana

Idag var det då dags för Mörksuggejakten i Rättvik. Vi fick fint väder och lagom med värme till start.
Jag fick stå i förstaled och kom iväg lagom bra i starten och var med långt framme till den beryktade Vidablick backen. Tappa som vanligt där och hamna ovanligt långt bak. Sen på toppen så blev det väldigt trångt. Brukar köra bra utför men nu när det var så tort så blev det väldigt trångt och svårt att komma om.

Blev till att försöka jaga så gott det gick. Var inte så många som ville dra så jag och 2 till fick göra det mesta av jobbet.
I mitten av racet så drog några som legat och sparat sig i klungan iväg i en backe och jag orkade inte riktigt hänga på.

Dock så kunde jag ansluta lite senare när vi kom in på de lite mer flowiga stigarna.
Vi körde på och hade hyfsad fart men sen när vi kom till sista milen som jag körde igår så gick jag upp i spets på de flowiga stigarna och försökte skaka av mig klungan. 

Det var bara Tomas Berg och Mikael Kippelä som orkade hänga kvar på slutet. När vi kom in mot mål så trodde jag att vi skulle runt en gång till och köra uppför den lilla kullen som man gjorde förut mun nu skulle man bara rakt fram in i mål. 
Så det blev till att chansa på en långspurt och det höll hela vägen in till mål. Skönt och avsluta bra.
Det märktes på pulsen också att det gick bättre. Pulsen brukar i vanliga fall gå ner lite på slutet när jag blir trött men nu fick jag mitt maxvärde på slutet på 179 slag trots att jag dragit nästan hela sista milen.

Blev tillslut en 15:e plats i min klass. Fullständiga resultat finns här.
Efter att vi gott i mål och duschat och gjort oss klara så öppnade sig himmelen och världens ösregn kom. Tur att man slapp det under racet.

Inga kommentarer: