söndag 23 juli 2017

Engelbrektsturen avklarad

Idag stod det Engelbrektsturen på schemat som är den 6:e deltävlingen i Långloppscupen. 70 km skulle köras på den inte allt för kuperade banan.
Körde bra här föra året då jag kom 3:a men hade inga större förhoppningar nu när jag inte riktigt är i samma form som då.

Det var ett ganska stort startfält som vanligt och jag lyckades  komma ganska långt fram i första startled så det var skönt.

Kom iväg bra i starten och försökte hålla mig ganska långt fram hela tiden.

Låg med bra till första backen och där kom jag fram bra i början och låg med bra första halvan och tänkte att det här kanske kan gå bra. Hade dock glömt bort att den fortsatte efter den lilla nedförsbacken. Var helt parkerad där och orkade inte hänga på någon.
Körde ikapp ett litet gäng utför sen och hamnade med några Örebrocyklister som höll riktigt bra fart. De tuggade på riktigt bra i ett par mil och jag försökte hjälpa till lite men det blev inte allt för mycket då de var 3 som växeldrog hella tiden.
Efter ett tag kom vi ikapp en ganska stor klunga som dock inte hade så jättebra samarbete. Det var inte så många som ville hjälpa till att dra. Det gick ganska fort uppför för då fick alla helt plötsligt krafter att köra men sen låg de flesta bara på rulle.
Jag höll på att tappa i sista bergspriset men kom som tur ikapp nerför igen. Tror de flesta förtog sig lite där för sen gick farten ner ganska ordentligt.

Vi kom in i ett längre skogsparti och där gick jag upp och drog och det var bara Pontus Eriksson och Rickard Malmström och en ifrån Team Ormsalva som orka hänga på.
Vi drog på och fick en ganska stor lucka till den stora gruppen bakom. Nu var det bara att mata på den sista milen. På slutet var det mest Pontus som drog. Jag väntade mest på spurten då jag varken såg någon bakom eller framför.

Fick till en skaplig spurt och tog de 2 och var nästan ikapp några till som vi kommit ikapp den sista km.

Blev tillslut en 11:e plats i H40 så det får jag vara ganska nöjd med ändå. Fullständiga resultat ifrån Engelbrektsturen finns här.

Pär Dalhielm kom på en fin 2:a plats i H30 och Erik Åkesson kom 13 i Elit, riktigt grymt kört.

Fick sen testa John:s nya Specialized Epic FSR 2018, riktigt grym hoj. Den kommer bli rolig att köra på.


Inga kommentarer: