onsdag 12 juli 2017

Hagabacken x 6

Idag blev det backintervaller med Jonathan Wallin ifrån CRT teamet. Vi mötes upp efter jobbet och körde 6 varv uppför backen med start nere vid asfaltsvägen och sen upp längs grusvägen upp till toppen.

Jonathan är grymt mycket starkare än mig uppför speciellt på de brantare partierna. Jag lyckades hänga på uppförs asfaltsvägen och sen in vänster på grusvägen men när man sen skulle svänga upp höger på det brantare partiet så hade jag inga möjligheter att hänga med.
Jonathan fick som bäst 2:15 och jag kom upp på 2:22 men han höll jämnare varvtider medan jag var uppe i 3 minuter som sämst.


Vi körde de fina downhill spåren ner som nedvarvning innan det var dags att köra upp igen. 
Ja det märks vad mycket vikten gör för att orka hänga på uppför. Jag har nästan 15 kg mer att släppa på uppför än vad Jonathan har. 
På väg hem körde vi sen några korta intervaller på platten och där var det jag som var klart snabbast. Där gör min vikt inte lika mycket och jag har trots allt ganska bra effekt.

Jag måste ner några KG om jag skall orka med i backarna det är helt klart. Jag tror inte jag kan öka min effekt så mycket utan att det ska gå ut över familjen och att jag kommer få sitta på Monarken alldeles för mycket. 
Lär tappa glädjen i cyklandet om det blir för uppstyrt. 
Det ska ju trots allt vara kul att cykla. Det är ju det som driver mig, att få komma ut på roliga stigar och se nya platser

Så jag måste bli lite mer diciplenerad när det gäller vad jag sätter i mig. Är ju tyvärr lite för glad i maten ibland.


Inga kommentarer: