fredag 21 juli 2017

XCO SM på världens bästa bana

Idag var det dags för XCO SM här i Värnamo. Det hade ryktats om regn och regn kom det på förmiddagen. Som tur var så startade vi kl 14:00 och då hade regnet avtagit. 
Jag fick starta långt bak då jag inte kört några XCO tävlingar i år. Fick dock till en ganska bra start och körde upp mig ganska ordentligt. Blev lite kö vid den branta nedfarten där man först skulle upp på en stenhäll och sen svänga ner för en brant parti. Jag lyckades håla A-linjen och tog nog någon placering till.

Sen kom vi till Viktors dropp och jag tyckte jag tog det ganska lugnt men vid landningen vred sig styret så bramshantagen peka rakt ut. Det satt dock så hårt att jag inte kunde vrida tillbaka det i farten. Sen var det en sån där liten torxskruv som självklart inte fanns med i multiverktyget jag hade med mig.

Det var bara att gilla läget och köra försiktigt utför, hade ingen lust att totalkracha. 
Foton tagna av Erik Åkesson.

Trots att jag tappa en del placeringar så var det grymt kul att köra. Vill nog påstå att det här är den roligaste banan jag kört alla kategorier under mina 25 år som aktivt tävlande. Den har verkligen allt ifrån branta backar.

Till flowiga stigar med doserade kurvor och tekniska utmaningar och en hel del dropp. Det fanns en hel drös med A och B linjer så att det skulle passa alla typer av tekniska åkare.

Trots att mitt styre var löst så tog jag alla A-linjer på alla varven, fick dock köra väldigt mjukt och fint så det inte skulle vrida sig mer eller lossna helt. Lyckades få till en ganska mjuk och fin åkning på slutet och tog då mitt snabbaste varv också.

Blev en liten spurt på slutet som jag tog hem så det får jag vara nöjd med. Blev inte direkt något att skryta med resultatmässigt men shit vad kul det var att köra idag.

Fullständiga resultat finns på Mountainbike SM:s hemsida här.

Inga kommentarer: