lördag 22 juli 2017

XCO SM för eliten och småttingarna

Idag var det de snabba grabbarna och damerna som skulle köra plus nästa generations cyklister. Vi stannade över idag för att heja lite men framförallt för att stötta Oskar som skulle köra med alla de andra 130 barnen.

Oskar var riktigt taggad och hade sett fram emot det här hela helgen. Starten gick och det blev en liten masskrach i början men Oskar som stod långt bak han bromsa in och klarade sig fint. Blev inget allvarligt utan mest lite trångt som tur var.

Men sen jaga han på fint och körde på riktigt bra när det blev mer fritt.

De körde sprintbanan och Oskar höll sig fint genom kurvorna.

Medalj fick man när man kom i mål också. Oskar blev överlycklig efter sin prestation.

När småttingarna var klara så var det dags för dameliten att köra. Det var storstjärnorna Jenny Rissveds, Alexandra Engen och Ida Janson som var toppfavoriterna och inte helt oväntat så var det Jenny som satte upp tempot.

Redan efter ett varv hade hon en betryggande ledning men det var ändå inte så långt ner till Alexandra som jagade närmast.

Ida gjorde så gott hon kunde för att inte tappa för mycket och körde fint på de tekniska partierna.

Jenny tog hem segern med stor marginal och kunde åter igen titulera sig Svensk Mästarina i XCO. Damernas resultatlista finns här.

Efter danerna så var det dags för herreliten att köra där våran CRT åkare Erik Åkesson skulle köra. Tyvärr han vi inte stanna kvar och heja då vi skulle upp till Norberg och köra 6:e deltävlingen i Långloppscupen i form av Engelbrektsturen.

Men av resultaten att döma körde han riktigt bra i det starka startfältet. Har bara sett liveresultaten än men de officiela kommer upp snart här.
Emil Lindgren fick revange ifrån föra året då han ledde till sista varvet där han fick kramp och var tvungen och bryta.
Nu höll han hela vägen hem.

Inga kommentarer: