måndag 2 september 2019

Downhill VM Mont Sainte-Anne

Idag var det sista dagen för VM här i Mont Sainte-Anne Kanada.
På programmet stod det downhill. En riktigt teknisk och lång bana som tog över 4 minuter för de snabbaste upp till lite över 5 minuter.
Först ut var juniorerna.
Vi stod nästan längst ner några hundra meter ovanför målet där de hade 2 stora hopp efter varandra.

Riktigt grymt och se när de flög ut där.

Vi gick upp en liten bitt i backen för att titta in vad det fanns för tekniska spår där.

Var en del steniga hopp där också. Lätt som en del landade väldigt tungt där ibland för det var ganska tight med stora stenar där.


Precis innan hade de fått ett avstamp på sniskan och jag kan tänka mig att det är svårt att se landningen där så det blir svårt att få till rätt linje i stenbrötet som kommer efter sen.


Sen var det dags för dam och herreliten att köra. Vi tänkte att vi skulle åka upp till toppen med liften men det var vi inte ensama om att tänka.

Vi stod i 40 minuter och kom nästan fram men det gick alldeles för sakta så vi fick hoppa ur kön för att inte missa flyget hem sen. Lite synd för det hade varit riktigt grymt att se de tekniska partierna där uppe.

Vi han i alla fall se dameliten köra innan vi skulle bege oss till flygplatsen.

Grymt mycket folk som var med och hejade. 

Det sista hoppet var väldigt långt så hade man inte tillräkligt hög fart i det första hoppet så fick man paniktrampa för att komma över det sista.
Många landade precis på kanten.


Hoppet var nog minst 10 meter långt. Där har jag lite att öva på.

Här hav vi det småsteniga partiet innan de sista hoppen.


Fullständiga resultat ifrån damernas downhilltävling finns här.

Herrarna han vi tyvärr inte se. Det blev nämligen grymt tight att hinna med flyget sen. Som tur var hade vi checkat ut ur hotellet och packat klart allt innan så det var bara att rejsa direkt till flygplatsen. Som vanligt tog det längre tid än tänkt så vi anlände 2 timmar innan takeoff och skulle då hinna med att lämna bilen också.

Vi var inte ensamma där med cyklar heller utan hela Italienska landslaget var där också. Nu skulle de gå igenom alla cyklar också så vi kom inte ifrån speciallbagaget förän det var 30 minuter kvar till att lyfta. 


Det var precis så att vi han med planet. De borde få lite bättre fart på speciallbagaget här för det gick grymt långsamt.




Inga kommentarer: