onsdag 9 september 2020

Då var en Trek Slash 9.8 beställd ifrån Cykloteket

Det här året har blivit lite konstigt minst sagt med Corona och allt. Det har inte varit några tävlingar men jag älskar ju att träna så jag vill ju göra av med energin någonstans.

Jag har tävlat i XCO,XCM,XCE, Landsväg och cross men jag har alltid gillat den tekniska biten av cyklingen men av någon anledning har jag knappt kört Enduro eller Downhill.
Men i år när det inte varit några tävlingar så har det blivit ett gäng resor till Järvsö, Flottsbro och Åre.

Det har varit grymt kul och en riktig adrenalinkick. Jag har kört med min Trek TopFuel 9.9 som egentligen är en XC cykel men dock en väldigt kompetent sån med dropperpost och 120 slag där fram.

Men när det har blivit riktigt stöttigt och brant så började tankarna på en riktig endurohoj ta form.


Kändes som en ren downhillhoj hade blivit lite för extremt då de i stort set bara går att köra utför.
Kändes som en riktig endurohoj skulle vara perfekt för mig så jag kan cykla lite på plan mark också.

Sen kom Trek med sin nya Slash som har gjorts om helt inför nästa år med flackare vinklar, längre reach  och med mer slag både fram och bak och riktigt biffig. 
Det är riktig vill ha faktor på den.

Jag har ju cyklat i nästan 30 år så jag kände att nu var det dags att testa något nytt. 
Så det blev till att kontakta min favoritbutik Cykloteket och beställa en Trek Slash 9.8 i Factory Orange/ Carbon Smoke färg.
Så grymt snygg.




Ska bli så grymt kul att köra en riktig endurohoj när jag är i bikeparken. Spännande och se hur stor skillnad det är och köra nerför med den jämfört med min TopFuel. Kan knappt vänta.
Får se om jag vågar mig på att köra någon endurotävling nästa år också. Jag måste få till min hoppteknik en del först så jag vågar ladda på lite mer.




Inga kommentarer: