lördag 5 april 2008

Keps Cup i Fiskartorpet avklarad på den nya cykeln.

Då har man premiärkört den nya cykeln på tävling. Det var sista deltävlingen i den legendariska Keps Cupen som cykeln skulle testas på. Keps Cup är bland dom roligaste tävlingarna tycker jag. Här startar alla samtidigt både motionärer och elit, sen kör man bara olika varv beroende på vilken klass man tillhör. Då kan alla mäta sina krafter med alla och det är ju alltid kul och se hur man ligger till och få bekräftelse om man tränat rätt eller helt åt helvete.... Jag har nog gjort något mitt i mellan, jag skulle nog viljat vara med lite längre fram i täten men helt akterseglad var jag inte heller idag...

Jag skulle behöva köra lite kortare och hårdare pass för att få upp farten. Men som en gammal trött hund så har jag svårt att få in det i mitt huvud och av ren slentrian så faller jag ofta tillbaks på dom gamla träningsvanorna. Det måste bli ett slut på det nu.....

Tävlingen gick i Fiskartorpet och var mycket krävande, det var upp och ner och skarpa kurvor hela tiden och det toppades av lite lera som skulle ta musten ur en.
Igångdrag är inte min specialitet så jag blev duktigt utpumpad på den här tävlingen. Jag hängde med bra i starten och såg täten första halvan av varvet. Det var Uffe Johansson från Södertälje som tog ledningen i början och den höll han hela vägen in i mål.
Jag var inte riktigt kry i benen efter 2 dagars hårdkörning och den hårda banan tog ut sin rätt.
Tror jag kom in på en 5 plats ca 3-4 minuter efter Uffe.

Låg bakom någon från Tullinge SK som jag tyvärr inte kom ihåg vad han heter.
Han körde ifrån mig lite i början men jag började komma ikapp lite på slutet och det var på en teknisk stig uppför som jag tog in mest på.
Det var lite roligt då jag brukar ha problem att få upp mitt feta arsle för backarna i vanliga fall...;o) Det får man nog tacka den heldämpade cykeln för, då det blev lättare att sitta ner och trampa medans dämparna fick käka upp ojämnheterna.

Måste säga att jag är väldigt nöjd med cykeln. Den svalde alla ojämnheter väldigt bra och jag kunde i stort sätt sitta ner överallt utan att få alla stötar upp i ryggen. Den är ganska kort och har bara en 100mm stam så den var riktigt kvick och rolig att köra med i skogen. Den kändes lite hög där framme men det kan nog vara för att jag varit van vid vintercykeln som är väldigt låg då den har en stel gaffel som inte är gjord för cyklar som har haft framdämpare på förut.
Den höga framdelen gjorde istället att det var väldigt lätt att få upp framhjulet över stenar och rötter så det var nog mer fördel än nackdel men det kan bli lite jobbigt i långa branta uppförsbakar då det kan bli svårt att hålla nere framhjulet.
Är det något jag ska klaga över så är det kanske att den inte hade någon remote låsning till bak eller framdämparen. Men det går säkert att köpa till om man nu skulle få för sig att man måste ha det.

4 kommentarer:

Oscar Ekstam sa...

Tjohej!
Du bloggar på bra ser jag, gött att se.
Och lika nöjd med hojpan som jag är du också. De gör grymma hojar de där spökena. Bäst av allt var att det inte var en enda kompromiss på cykeln. Allt var lättast och bäst, precis som det ska vara på tävlingscyklar.
Såg att du ska ned till Kattegattstouren också, vilka mer ska dit?
Just nu är det jag och Nilsson som ska ned härifrån, kanske Henrik och Micke också¨. Men de vet inget än.
Hade fin och kötta på med den nya hojen

Per Kumlin sa...

Japp cykeln dansar fram som en gud på stigarna, det är så skönt att bara kunna sitta ner och trampa och låta cykeln sköta resten...;o)
Det blir tyvärr inget Kattegattstouren för min del. Min bil käka upp dom pengarna när jag skulle sparka av vinterhjulen och fick höra ett klonk och såg sen att bakfjädern låg i 3 bittar.....:-(

Oscar Ekstam sa...

Åhh Fifan, det kan inte ha varit en trevlig syn det inte.
En dyr syn.
Men då syns vi i Mjölby hoppas jag då?

Hade fint!

Per Kumlin sa...

Ja det blev en dyr syn. Jag hade tänkt att byta dämpare när skatteåterbäringen kom men det får man nog göra nu också så man slipper betala 2 reparationer.
Så det blir H&R 40mm sänkningsats där bak och sen gula Koni runt om.

Men fan var den kommer sitta klistrad på väggen sen....;o)
Syns i Mjölby
Ha det bra.