söndag 3 maj 2009

Hammarö 3-dagars avklarat och Nuttella har blivit min synd.

Det märks att säsongen har dragit igång nu, för nu har jag börjat äta Nutella igen..... Det är så grymt gott och lätt att ha med sig i värmen utan att behöva tänka på att den ska ruttna när jag är ute och racar. Det är inte bara mackan som har fått sig det mytomspunna pålägget på sig, en och annan banan har jag doppat i den ädla Nutellaburken. Jag får se till att inte bli beroende av den nu när jag hållt mig undan hela vintern. Nästan en hel 350g burk har redan gått åt bara den här helgen....;o)

Racet idag började 11:55. Det gick ganska lugnt i början, det var lite småryck men inget som höll mer än några hundra meter. Hängde på bra i klungan men åkte upp och ner lite i kurvorna.
Vi körde 11 varv på en 12,5km bana som var grymt flack. Totalt på alla dom varven var det en stigning på hela 150m, passa mig som handen i handsken.

Eva var langare som vanligt idag men hon hade gömt sig väldigt väl för jag fick ingen dricka på dom första 6varven så jag började känna mig lite hängig. Hade bara 2 PowerBar gel och en Performance bar med mig som höll uppe farten åt mig.
Tappa klungan ett tag och gjorde Daniel Rytz lite arg för att jag inte orka dra ikapp.......;o) Jag hade faktiskt vikt åt sidan flera gånger men dom bakom ville heller inte dra. Dom satt väl och hoppades att jag skulle få krafterna tillbaka och hjälpa upp dom igen.....
När dom äntligen fatta vinken och körde om så lyckades jag knipa mig fast på rulle och komma ikapp klungan.
Sen blev det ett ganska behagligt tempo och jag kunde återhämta mig igen. Det var en klunga som drog iväg på 7-8varvet på ca 15pers. Såg nästan ut som dom skulle lyckas då det gick väldigt långsamt i huvudklungan ett tag. Men sen höjdes farten lite och på 10 varvet var vi ikapp.

Sista varvet gick lite avvaktande men sista havan så började det gå undan. Tyvärr blev det en ganska stor krasch när det var några km kvar. Lyckades precis hålla undan och jaga ikapp huvudklungan. När det var 1km kvar så blev det väldigt oroligt i klungan då alla ville avancera. Lyckades hålla mig skaplig högt uppe men sista rondellen ca 400m innan mål tog jag det lite lungt då jag inte ville krascha och kände att jag inte riktigt hade rutin för att tackla mig fram som en buffel. Höll mig på hjulen och kom in på en 27plats som jag är ganska nöjd med.
Vann för dagen gjorde denne CykelCity åkare. Resultat kommer nog upp här senare.
Hade ganska mycket krafter kvar men ville inte orsaka en klungkrash precis innan mål så jag tog det säkra före det osäkra och varva ner lite.

Sen var det bara att dra sig hemåt. Eva fick testköra lite. Har nog aldrig åkt så ekonomiskt som vi har gjort den här helgen. Vi klarade oss precis på en tank fram och tillbaks och alla rundturer där uppe. Blev nästan 80mil på en tank, den drog bara 0.79 milen , men den hade bara 12km till godo när vi kom hem så det var på håret.

Inga kommentarer: