lördag 2 maj 2009

Hammarö 3-dagars, jag börjar bli senil...

I fredags drog jag och Eva upp till Hammarö för att köra lite racer. GPS:en gjorde sitt jobb och visa oss vägen ända fram till vandrarhemmet. Den sa till och med vilken fil man ska ligga i så det var grymt bekvämt. Fartkamrerna hitta den också så den gav en liten varning så fort man närma sig, vilken fin finess för mig......;o)

Vi kom till vandrarhemmet någon timme innan start så det var bara att hiva in grejerna och dra till starten. När jag kom till starten och hade hämtat nummerlappen och skulle ut och värma upp så upptäcker jag att jag, senil som jag är, har glömt skorna på vandrarhemmet som låg typ 1½mil därifrån. Jag var redan lite sen från början så det här gjorde inte saken bättre. Det var bara att sätta sig i bilen och köra rally tillbaks. När jag är stressad så är jag lagom glad över sådana där djävla pensionärer som tar upp 2 filer och kör i 30 på 90 väg och som svänger ut utan att titta på huvudled för att sedan ta upp all plats och köra i snigelfart. Fick lov att nita ganska hårt en gång för att sedan sätta mina 320 pålar på prov, gick riktigt bra faktiskt. Den djävla pansionären såg lagom imponerad ut när jag stämpla om., kanske ska titta nästa gång han svänger ut på huvudled.....
Kom till start med ca 20min marginal så lite uppvärmning hann jag få.

Det var bara en prolog på 3km så det gick skapligt fort. Hade ingen tempohoj och hade inte kört banan innan heller så jag fega alldeles för mycket i kurvorna så det blev ingen tid att skryta med.
Idag så var det tempo på morgonen och sedan GP på kvällen. Kände mig skapligt bra i benen och det gick väl så bra som det kan gå för mig med linjehojen. Kom ikapp en framför och körde om men då fick han krafterna tillbaks och hängde på. Han körde sedan om men då börja han sacka lite så jag körde om igen. Då kom en kommisariebil upp och försökte köra in mig. Jag tyckte att jag låg långt på sidan när jag körde om men han tyckte jag skulle backa och hålla avstånd trots att det var jag som hade kört ikapp. Lite surt att jag fick släppa förbi honom när jag kört ikapp och om, dessutom fick jag 10s tidstillägg för att jag har kört om en hur fan kan det gå till? Känns som det kvittar för jag hade ändå inget med slutstriden att göra på långa vägar ändå.

På kvällen var det GP. Brukar inte vara min speciallite men jag hade gett fan på att inte bli avhängd. Kom till start och kom på att jag hade glömt blodprov, insulin, och PowerBar. Andra gången på 2 dagar som jag glömmer något det här kan inte vara bra. Hade packat ner allt så fint i en påse som jag lagt vid dörren men trots det så lyckades jag glömma den. Som tur var hade jag 2 flaskor på cykeln och en en PowerBar Gel i fickan och det kändes som mitt blodsocker var helt OK så jag chansade på att det skulle gå ändå.

Hängde på skapligt och låg i övre halvan av klungan för det mesta. Kände att jag var lite ovan vid kurvtagning i klunga och var lite smånervös. Efter några varv så var det en som krasha i en kurva precis framför mig och då trodde jag att det var kört. Hann nita och köra runt och köra ikapp klungan. Såg ut att ha gått bra för han som syna backen för han fullföljde. På näst sista varvet lyckades jag komma upp långt fram i klungan och började hoppas att det kanske skulle gå bra. Det var tyvärr inte långvarigt. Jag tog fel spår efter varvning och föll som en sten genom klungan. Sen höjdes farten och alla ville hålla sig framme så det var svårt att avancera. Kände mig inte riktigt säker i klungspurten och vågade inte tackla mig fram allt för mycket så det slutade med en 60:e plats. Känner att jag måste slipa lite på taktiken och tekniken i klungkörningen så jag inte tar så mycket vind och lär mig avancera lite mer ekonomiskt.
Är skapligt nöjd ändå då det var första racerloppet för i år och just GP med alla igångdrag inte brukar vara till min fördel.
Resultat för Hammarö 3-dagars finns här.

Inga kommentarer: