onsdag 29 december 2010

Försök till att köra fort med skidorna på Ågestas 6km spår.

Kände mig tillräckligt frisk för att träna idag. Tog en vända till Ågesta efter jobbet för att testa mina nya Atomic WorldCup skidor. Det verkar tyvärr som att de är för mjuka. Jag hade jordens grepp uppför och då hade jag satt 3 lager fästvalla (SWIX V20 GREEN) nästan hela det långa spannet och sen 2 lager på nästan hela av det korta spannnet (SWIX V40 BLUE EXTRA) och då var det bara -4-5 grader ute.
När jag hade de andra skidorna så fick jag sätta på fästvalla för varmare temperaturer än det var ute för att få grepp. Nu blev det tvärt om.

Jag märkte att när jag skjutit ifrån med ena benet och skulle glida innan jag tog i med det andra som jag gjort med de gamla skidorna så tog det stop ganska snabbt.
Blev även ifrånkörd nerför som jag aldrig blev förrut.
Jag körde 2 varv. Först ett lite lugnare bara för att få in tekniken lite och kom in på 30:54. Körde sen ett där jag tog i all vad jag hade och fick då 27:02. det är 4½minut långsammare än vad jag hade med de gamla.

Jag har i och för sig varit sjuk nu så det kan göra en del men glidet känns fan inte som förrut. Visserligen har greppet blivit bättre men 4½minut långsammare ska det fan inte bli. Nu var föret och spåret bra i Ågesta också.

6 kommentarer:

Joachim sa...

Dags för nya skidor eller en riskake-diet? :-)

niklas sa...

Var har du köpt skidorna?, låter som dom är slldeles för mjuka.

Per Kumlin sa...

Ha ha Joachim får ta och hårdbanta 10kg eller något.
Niklas: Det stod 60-75kg på skidorna och jag väger 80, grejen är bara den att jag tror att jag fått för hårda skidor förrut och fick de här i inbyte tror det stod 85-95 på dem men de var uppmätta efter mig på skidsport i Bromma.
Vet inte om det var min dåliga teknik som gjorde att jag inte fick fäste med dem för de var 3 olika personer vid 3 olika tillfällen som sa att de gamla skulle passa mig.

niklas sa...

fäste och fäste skidor är så att man inte kan ha bergfäste jämt, det är en optimering mellan fäste och glid, där glid är VÄLDIGT viktigt för att åka fort, åkte du 4min snabbare med dom gamla skulle jag kräva tillbaka dom, läste på pölder att vissa märken var väldigt mjuka i år och att det inte gick att gå på märkningen på skidorna, Atomic kanske??. Du ska ha så hårda skidor som möjligt

niklas sa...

60-75 är ju för mjukt för dig oxå även om dom är märkta rätt, valla eller stålsicklar du glidet?

Per Kumlin sa...

Jag var på Skidsport igen nu. Och de mäte upp skidorna och sa att de var korrekta men att fästvallan de märkt ut där bak inte skulle vara så långt bak. Fick dem även sicklade tror jag att det var nu de var bara vallade förrut så jag får väl se hur det går.