söndag 5 juni 2011

Falkenloppet

Idag var det linjelopp vid Nynäshamn i form av Falkenloppet. Jag hade även här anmält mig i Elit och hoppades på lite bättre resultat än igår då det är en ganska enkel bana.
Det var jag Pumpen och Magnus Helberg som skulle köra i Elit från Cykloteket Racing Team.
Vi hade även ett riktigt starkt lag i seniorklungan.

Starten gick bra för mig och jag hängde med skapligt långt fram. Tyvärr så missa jag den första stora utbrytningen som skulle innehålla dagens segrare. Jag låg inbäddad mitt i klungan borta från all vind men också borta från alla chanser för att bryta mig ut och jaga ikapp.
När ett stort gäng började gasa på så lyckades jag inte bryta mig ut och de framför stod som parkerade så runt 20 pers bara försvann. När jag äntligen kom ut och kunde börja jaga så var det försent.
Jag kom nästan ikapp och hade runt 20m kvar men när jag slog av så var det ingen annan som ville jaga.
När den stora gruppen hade försvunnit så blev det väldigt avslaget i klungan. I 3-4 varv gick det nästan i distansfart.

De 2 sista varven började det bli lite ryckigt men det var aldrig någon som kom iväg. De höll bara runt 3-400meter sen var alla samlade igen. Jag och några till försökte oss på ett litet längre försök men det var svårt att göra något i motvinden. Vi lyckades komma iväg några km sen var vi ikappkörda igen.

Det blev en samlad trupp inför slutspurten. Jag lyckades skapligt bra och kom fram ganska bra men hade inte riktigt krafterna att ta mig längst fram i klungan.
Kom tillslut på en 33:e plats. För fullständiga resultat för Falkenloppet så titta in på CK Falkens hemsida.

Inga kommentarer: