måndag 28 november 2022

Basket och storhandling på Black Friday rean

Idag blev det mycket och göra igen. Först skulle Oskar på basket och Emilia skulle på gymnastik så vi fick dela upp oss.
Jag tog Oskar som skulle ha match i Rinkeby.

Han har utvecklats mycket på sista tiden och det märks att han är med mer i matchen och har bättre koll på motståndarna.
2 av hans bästa kompisar är med och kör också så det är roligt.


Sen blev det ut och handla på Black Friday rean. Vi behövde en ny soffa då småttingarna totalt hoppat sönder den vi har nu.
Har gott igenom allt på IKEAChilli, Mio och ByggHemma.
Vi ville ha en soffa på 3 meters bred och 2 meters djup antingen som hörnsoffa eller divan och det var inte helt lätt att hitta någon som passa. 
Det var alltid något litet fel. Antingen var den för låg, eller gick inte och dammsuga under. Eller så var divandelen för stor eller ryggstödet för obekvämt eller så var det för stora armstöd så man inte fick så bra plats att sitta.

Efter mycket tester så fick tillslut den bästa kompromissen bli en mörkgrå Schäslongsoffa Colt Lyx Höger ifrån Chilli.
Den var riktigt skön och hade i stort det precis de mitten vi ville ha då den var på 297 i bredd och 200 i djup.

Det enda nackdelen var att det inte gick att köpa till nackkudde till den, det var en liten besvikelse för annars var resten perfekt.

Sen blev det världens impulsköp på TV rean på Black Friday.
Har varit lite sugen på en större TV för att få den där riktiga biokänslan.
Har tittat runt mycket senaste året men de jag velat ha har varit alldeles för dyra.
Var lite inne på 8 k TV också men det finns i stort sett inget material som visas i 8 K och för att det ska synas någon riktig skillnad så ska man sitta typ 1,5 m ifrån en 85” TV så det kändes inte helt befogat att köpa en sån nu när de är så dyra.
Var lite inne på en OLED TV iform av en LG C2 men den fanns bara i 77”. Hade läst att det fortfarande kunde vara problem med inbränning av skärmen där.
Annars var den oftast listad som en av de bästa på de forum jag läst på.

Sen hade Elgiganten bra rea på Samsungs värsting Samsung 85” QN95B 4K Neo QLED som också alltid placerade sig bland de högst upp på TV listorna.
Den var fortfarande äckligt dyr trots bra rea.
Men jag tänkte att jag har snålat i flera år nu under pandemin och inte varit ute och rest någonting som jag brukar göra så då tyckte jag att jag kunde unna mig en sån.

Resten av familjen tyckte inte det var lika nödvändigt som jag men nu behöver jag inte bli sugen på att gå på bio längre i alla fall, har ju redan ett bra ljudsystem till.

Inga kommentarer: