söndag 20 oktober 2013

Igår gick det snabbt idag gick det långsamt på Kolmårdscrossen

Banan idag var mycket tyngre än igår. Det var också mycket mer löpning idag som inte passar mig. Regn och betongben gjorde inte saken bättre.
Fick samma startplats som igår så jag hoppades på att kunna göra samma uppkörning igen.
Kom iväg ganska bra och tog hjul på Benny som kom 2:a igår.
Dock så kroka jag i någon och min bakbromsvajer hoppa av.
Det var mindre bra när nedförsbacken kom.

Körde ner halvt okontrollerat sen fick jag stanna och meka på den.
Kom igång ganska långt bak i fältet och jaga ikapp Fredrich. När vi sen kom till den långa nedförsbacken så försökte jag hänga på och inte bromsa så mycket.
Fredrich som hade skivbromsar kunde bromsa sent och hårt men när jag gjorde det så hände ingenting. Båda hjulen bara försvann och jag flög iväg.

Vid efterföljande uppförsbacke så kändes det som att jag stod still. Jag orka knappt springa upp och när jag kunde börja cykla så så var det så tung och seg lera så det kändes som allt gick i slowmotion.

Jag fick inte till något bra flytt i cyklingen idag. Jag bara halka runt och krascha hela tiden. Jag hade verkligen svårt att få stop på cykeln i kurvorna.
Längtar verkligen till att ha en cross med skivbromsar så det går och kontrollera cykeln lite bättre när det är lerigt och halt.

Jag sjönk genom fältet som en sten och hade verkligen ingenting att ge idag.
Ryggen ville heller inte vara med idag så jag hade svårt att få ut den lilla kraft jag hade till rätt ställe.
Det är konstigt vad formen kan skilja sig från dag till dag. Igår gick jag och van och kände mig stark. Idag sladda jag in på en trött 17:e plats och kände mig helt orkeslös.


Benny tog segern idag tätt följt av Gustav Dejert och Stefan Carlsson.
På 4:e och 5:e plats kom Gustav Wass och Tomas Petersson i Superklassen.I herrprestige så var det Fredrik Edin som tog ledningen ifrån start.Fredrik höll ledningen ända in till mål och närmast jagande var Mikael Flockhart.Top 5 i herrprestige blev de här herrarna plus bästa U23 åkare.3 kommentarer:

Unknown sa...

Bara o komma igen i nästa race ;-)

Anonym sa...

Har du funderat på att montera v-bromsar?
Det kräver dock en adapter eller kompatibla reglage. Jag har själv inte provat med adaptrar, så jag kan tyvärr inte säga hur väl det fungerar.

Per Kumlin sa...

Ja det har blivit till att ta några extra vilodagar och ladda om igen.
Har inte testat V-brommsar men de Ultimate brommsarna jag har sägs vara riktigt bra men kombinationen kolfiberfälg och blött verkar inte fungera lika strålande.