söndag 30 april 2017

Test av Lidingöloppet MTB banan

Idag blev det test av Lidingöloppet MTB bana. Det var jag, Stefan Dahl, Jonathan Wallin och Jesper Fält som skulle gasa lite på de 2 varven.
 
Nykomlingen Jonathan drog upp farten ganska regällt så vi fick liga i för att hänga med. Banan är inte direkt teknisk då det är 95% grusväg/asfalt men det är grymt mycket upp och ner plus att det är väldigt mycket tighta kurvor som gör banan väldigt utslagsgivande och rolig. 
De har en backe också som är både brant och teknisk så de flesta brukar få gå där.
 
Kände mig ganska stark idag på de kortare sprättbackarna så Jonathan som brukar slå mig uppför i vanliga fall fick slita idag för att kunna hänga på.
 
Var torrt och fint på de flesta ställena men det fanns några ställen där det var lite smålerigt och blött som stänkte upp på cykeln. Men det var sol och ganska varmt idag så det gjorde inte så mycket. Jonathan tyckte det var så varmt så han körde i kortbrallor och kortärmat.
 
Blev ett fint pass på 112 km med ganska mycket hårdkörning. Fick ihop 5h och 39 minuter totalt så det blev ganska långt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Grymt att ni kikat banan :-)
Backen ni testade är inte med i år. Läs gärna mer här: http://www.lidingoloppet.se/sv/site/mtb/nyheter/ny-banstrackning-lidingoloppet-mtb-63

/Lidingöloppet MTB - Niklas