onsdag 12 april 2017

Backdistans med CRT MTB

Idag skulle det bli ett långt pass uppe i bergen med MTB killarna i Cykloteket Racing Team. Det var jag Isak, Erik, Pär och Jonathan som skulle ut på en riktig fintur. Vi startade med att köra mot Sa Pobla och Buger innan det var dags att vika upp mot bergen.
 
Sen vek vi upp mot Selva. Vi försökte köra ganska lugnt uppför men drog till med 10 stycken 10 sekunders intervaller med 50 sekunders vila emellan uppdelat på 2 block. 
Isak tog nog hem alla då det var uppför men jag lyckades köra ganska jämt när det var lite flackare.
 
Sen fortsatte vi mot den högsta punkten på Mallorca som var  Puig Major på runt 1000 höjdmeter. Vi tog sen de fina vägarna ner mot Soller. 
 
Vi körde sen upp en bit och drog ner mot Fornalutx där vi tog en välbehövlig fika efter många svettiga timmar i sadeln.
 
Sen bar det iväg uppför igen. Vi tänkte först att vi skulle ta en ny väg upp och hem men det visade sig att vägen slutade i en vandringsled så det var bara att vända och köra ner och ta samma väg upp till Puig Major.
 
Blev en grym resa ner igen på fina serpentinvägar. Det är verkligen fina utsiktsplatser här i bergen. Riktigt fina vyer överallt.
 
På hemvägen tog jag och Jonathan en liten omväg då Jonathan skulle se om han hade glömt solkrämen vid målgången av Sa Colabra igår så vi fick några extra 100 höjdmeter.
 
Blev sen nästan samma väg hem som dit men vi råkade köra lite vilse vid Campanet så vi fick några ytterligare extra km.
Kom hem och hade fått 164,5 km körda och över 3000 höjdmeter på 6 timmar och 44 minuter. Det var nog ett av mina längsta pass någonsin. Känns lite i benen nu kan jag säga. Men det var en grymt fin runda.

Inga kommentarer: