söndag 13 juli 2008

Mörksuggejakten

Då var det dags för 4:e deltävlingen i Långloppscupen nämligen Mörksuggejakten i Rättvik.
Jag Eva och Fredrik Edin ralla upp dit på lördagsmorgonen och tog en liten avstickare till Norberg för att testa SM banorna.
Där träffa vi Tommy Olsson och Daniel Eriksson så vi tog ett varv på XC och tempobanan med dom.
Det var trevliga banor där uppe, det var en del backar men inte så långa som tur var och lite småtekniskt på sina ställen så det ska nog passa mig ganska bra.

När vi körde tempobanan fick någon för sig att öppna kranen på vid gavel där uppe.....
Det bara öste ner regn så man nästan spolades bort. Banan verkade hålla sig ganska bra trots den jätteskuren så det inte blev för lerigt och halt.

Sen bar det av till Rättvik efter av vi besökt den lokala reasturangen i Norberg och fått i oss lite käk och beskådat ett gäng riktiga orginal som var där och hade en del lustiga konversationer.

Vi kvartera in oss i en av Rättviks campingstugor som var riktigt spartansk. Det var bara 4 sängar och en kokhäll. Men sen kosta det bara 450 spänn så man får ju vad man betalar för...
Men det gick bra att sova där och det är ju huvudsaken.

På söndagen var det då dags för race. Mörksuggejakten är tyvärr inte en av mina favoritbanor då den startar med en sjuhelvetes djävla backe på ca 2km som är skapligt brant. Efter det så är det bara grusväg och lättare stig så man har aldrig någon chans att ta sig tillbaka om man tappat för mycket i backen.

Det var masterstart fram till backen sen släpptes farten fri. Första halvan av backen hängde jag med skapligt men sen la dom i en till växel där framme och dundrade iväg medans jag stod som parkerad. När jag äntligen lyckats hasa mig upp till toppen så var det bara att sätta igång att jaga. Körde om en del men sen kom man till det första lite mer tekniksa partiet och då stod alla som jäktat uppför backen som parkerade och självklart var det så smalt så man inte kom om. Det var bara att ta nummerlapp och ställa sig i kö....:-(

När man väl kom ut på gruset igen så höjdes farten lite grand. Lyckades komma ikapp en skapligt snabb grupp som jag hängde med sen. Det var jag och 2 till som drog mest för att det överhuvud taget skulle vara någon fart i gruppen.

Vi kom ifatt en hel del cyklister som hade blivit avhängda där framme så det var ju lite positivt men det gick fortfarande ganska långsamt. När det var ca 2mil kvar så höjde jag och 2 till farten lite och då var det ett helt gäng snyltåkare som ramla av.

Efter sista langningen så gjorde jag och en till ett litet halvhjärtat ryck och fick en liten lucka och och vi började komma ifatt fler och fler.
När vi väl börja närma oss mål så hade vi blivit en liten grupp så det var upplagt för spurt.
Tyvärr så körde han framför mig ur i sista kurvan så jag fick bromsa in och var alldeles för trött för att jaga ikapp igen och det tappa jag så klart en placering i H30 på.
Slutade 5:a i H30 så jag körde upp mig ganska rejält ändå får vara skapligt nöjd.
Resultat finns här.

Sen var det bara att köra hem. Eva fick faktiskt köra och hon körde hela vägen från Rättvik till Enköping. Hon har blivit riktigt bra på att köra. Eva fick testa lite 110väg och hon lyckades även göra ett helt gäng med omkörningar, det har hon aldrig vågat förut. Man såg hur hornen växte ut när hon skulle köra om, jag tror hon börjar gilla att gasa nu och det är ju inte bra när man har 315hk under huven....;o) Det finns ju risk att det går för fort så att säga....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du körde ju bra på suggan med tanke på den dryga starten. Ledsen att jag inte parta mer med dig efter, men jag hade liiite ont i huvudet och var ganska mör. Vi får höras mer i Norberg. Hade!

Per Kumlin sa...

Ja det gick väll skapligt. Det blev ett djävla jagande kan man lungt säga efter att man kommit upp på toppen.
Ja jag såg på din hemsida att du råkat vurpa ordentligt. Hoppas allt är bra med dig nu så syns vi i Norberg.