söndag 7 september 2008

Stockholm XC. Äntligen tävling på hemmaplan

Ja nu skulle det bli raca på hemmaplan, det är alltid kul. Banan är inte riktigt min typ med massa igångdrag och mycket upp och ner. Men å andra sidan är den ganska teknisk också och det passar mig fint. Nu hade det även spöregnat hela lördagen så banan var så där härligt såphal.
Då jag testade banan i lördags med så hade jag Vredestein Bull Lock fram
och Vredestein Tiger Claw XC-G bak. Det gjorde att jag hade jordens grep där framme medans baken levde sitt eget liv och kanade hej vilt. I nerförsbackarna så åkte jag med sådant bakhjulsläpp att bakhjulet nästan var framför framhjulet.
Så det blev till att sätta på Bull Lock där bak också.
Och djävlar vilket grepp, nu kunde man ta sig fram var som helst. Nerför var det bara att släppa bromsarna och hålla i styret så fixa däcken och cykeln resten och det märktes att det var där jag körde ikapp.
Nu när banan hade blivit ännu mer svårkörd så var siktet inställt på Guld då jag oftast körifrån konkurrenterna när det blir tekniskt och halt.
Starten gick vid 10 och jag hade värmt upp på banan så det kändes bra. Mitt blodsocker hade varit lite högt så jag tog lite midre insulin än vanligt som jag brukar göra när jag ska tävla för att inte få hypoglykemi.

15min innan start så börja jag känna mig lite konstig tog sista minuten-dumpen och gick till bilen och kände mig skapligt hängig. Tänkte att jag borde inte vara hungrig för i vanliga fall så höjs mitt blodsocker precis innan start men jag tog ett blodprov i alla fall för säkerhets skull och det var tur det för jag låg nere på 3.2.
Nu var det typ 5min till start så det blev lite panik.
Jag tryckte i mig 2 Powerbar Gel och 1 Powerbar Performance bar och lite sportdryck och halka in i startfållan 1 min innan start fortfarande munen full med bar.
Kändes tryggt det här och att få storsläggan redan innan man startat.....

Starten gick och jag tänkte vafan det är väl bara och gasa och se hur lång det går. Tog ledningen och höll den lite oväntat i 1½ varv.

Men sen fick jag betongben och Gunnar Töjren, Justus körde om men även Tommy Olsson och Stefan Karlsson i H40 körde om.
Kände mig riktigt seg och hade inget driv alls i benen, drack massa sportdryck för att försöka få upp blodsockret men det tog ett tag att komma igång igen.
Stefan Norlin körde om i början av sista varvet och då tog jag min sista Gel och djävlar vilken fart jag fick. Körde om Stefan och hängde av han ordentligt och fick även syn på Justus i slalombacken, såg att jag tog in så nu började jag hoppas på att kanske kunna ta en andra plats i alla fall. Närmade mig hela tiden och upp mot målbacken hade jag i stort sett kommit upp på hans hjul men jag orka tyvärr inte spurta om så det blev en 3:e plats.

Kändes kul att krafterna kom på slutet. Det hade varit ännu roligare om jag haft dom hela tiden och sluppit storväggen i början så jag kunde ge Gunnar en match, nu fick han segern alldeles för lätt.....:-/ Jag vill ha revansch...;o)
Grattis Gunnas och Justus bra kört.
I Elitklassen så var det Max som soppa banan med Lars Bleckur och Fredrik Edin så veckans webfrågesvar blev Max Öste Macdonald.
Fullständiga resultat kommer här snart.

4 kommentarer:

Gunnar Töjren sa...

Du kan få revange på lördag!!!

Vi kör KM i Norrtälje då. Start kl 11:00 på campus roslagen, se hur man kommer dit på www.ckn.nu. Kolla inbk´judan till DM MTB dr finns vägbeskrivning samt en karta på banan. Vi samlas kl 10:30 och kör 5*3 km efter master varv. Fika efteråt såklart!!!

Per Kumlin sa...

Tack så mycket för inbjudan. Tyvärr är det min tur att stå och heja då.
Eva ska springa Bellmanstafeten så nu är det min tur att hjälpa till.

Men på Svealandsmästerskapen får vi tampas igen, det ska bli kul.
Då får jag skjuta fram hammaren tills jag kommit i mål....;o)

Gunnar Töjren sa...

Svelands blir ju sista chansen för sen är säsogen slut för iår om man inte ska köra cyclocross. Ska du köra något cc. Jag är lite sugen på att köra första deltävlingen i cc cupen i norberg men vet inte riktigt om man orkar ladda om riktigt då oktober är lite slapp månad. Iallfall kul att det är veteran klass i cc nu. Ses på Svelands!!! =)

Per Kumlin sa...

Jag hade tänkt köra lite CX men dom tävlingarna som gick i Stockholm krockade med min Egypten resa så jag får se vad det blir.
Syns på Svelands