torsdag 15 januari 2009

Beach 2009, nu har vikten gått ner ett snäpp....

Jag vet inte vad som har händer med min kropp ibland. Jag brukar väga mig när jag vaknat på morgonen efter att jag varit på muggen. Senaste veckan så verkade allt jag svalde vilja stanna kvar i magen, som om någon stoppat upp en kork där solen inte lyser. Jag såg ut som en uppblåst ballong. Vikten var upp mot 84kg vilket är rekord för mig, hur fett kan jag bli???
Men nu drog någon ur korken och jag landa på 81kg i morse som är en vikt lite mer normalt för mig, fortfarande för mycket men jag jobbar på det. Vet inte riktigt vad jag hade gjort för annorlunda eller om jag käkat något konstigt.
Det kanske var kroppen som undra vad jag höll på med när det inte kom ner lika mycket skitmat som förut och fick för sig att bunkra upp. Tur att den inte bunkra upp i all evighet för då hade jag vägt ett ton innan säsongen drar igång.

Jag har hunnit med lite intervaller i veckan också. Har inte haft samma klipp i benen som förra veckan och pulsen har varit en katastrof att få upp. Körde 4x4min i tisdags och fick bara upp pulsen i 175 som mest trots att jag tog i som en gris. Effekten var inget att skryta med heller låg på 360w första sen fick jag dra ner till 350w och på slutet av sista var jag nere i 310w.
Jag var ute och piska mig själv igår också tillsammans med Stefan Nilsson. Det blev tempo på totalt 32min. Ganska kort men grymt hårt i alla fall för mig.
Stefan drog på skapligt i början och jag fick slita för att hänga med. På slutet var jag rejält trött och fick lägga mig på rulle dom sista 2-3 km för att orka hänga med. Men jag lyckades hålla mig kvar i dom små uppförsbackarna som fanns så det kändes bra i alla fall.
Det gick ca 2min snabbar den här gången än förra veckan men då var det lite snö på marken och det var det inte nu plus att det blev lite mer start och stop förra veckan då Stefan skulle pumpa upp slangen till framhjulet.

Det känns som jag mest tappar explosiviteten i benen när jag är trött och seg så igångdrag och spurter inte blir så snabba, men jag verkar fortfarande kunna hålla skaplig fart.
Tror jag var lite småseg i benen då jag fick minihammaren både i lördags och söndags och har antagligen inte återhämtat mig riktigt bra.
Idag får det bli vilodag så jag förhoppningsviss får tillbaks lite spänst i benen och kanske kan skrämma upp pulsen lite bättre.

Inga kommentarer: