söndag 11 oktober 2009

High Chaparall på första tävlingen.

Idag så var det dags för första tävlingen här nere i Latina. Det var verkligen vilda västern här nere, ingen hade kol på någonting, Starten skulle gå runt 9 ca och vi skulle köra allt från 4-7 varv på en bana som skulle vara allt från 10-15km långt. Vid 9 så var alla fortfarande och snurra runt på banan och vid 9:20 så började dom vissla och alla började dra sig mot starten. Alla hade inte ens kommit till starten innan mastern drog iväg så vi körde ett halvt varv med master och cyklisterna som var ute och värmde hoppade bara in i klungan och körde, inga problem alls.
Sen blev det åka av, det stöttes från alla håll och kanter och jag tänkte att nu kommer det bli jobbigt om det ska vara så här hela tävlingen som nu hade bestämts till 7 varv.
Men när ett varv var kört så lugna det ner sig och det blev en jämn och skapligt hög fart runt 45km/h hela tiden.
Tyvärr så blev det en stort krasch bakom oss på 3:e varvet så hela ambulansstaben fick komma till undsättning. Det gjorde att dom ställde in hela tävlingen och priserna lottades ut istället. Till och med pokalerna lottades ut, det var ju lite lustigt. Det är ju kul om man är helt avhängd men ändå får 1:a pokalen...;o) Blev bara till att rulla hem igen sen. Får hoppas att alla klarade sig någorlunda bra.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Haha Italienare =D

Per Kumlin sa...

Ja tider är inget dom håller och det mesta verkar vara lite laid back men säkerheten tummar dom som tur var inte på.
Runt 5 ambulanser på en sån inte allt för stor tävling är fan bra. Det skulle det aldrig finnas på svenska tävlingar.