torsdag 15 oktober 2009

Tur att Italienare inte kan svänga....

Idag så var det dags för race igen. Nu var det en bana som var lite mer backig så jag hade på känn att det skulle bli en tung dag. Vi skulle köra 3 varv på en 20km banan med ca 150 höjdmeter per varv. Inga större höjdskillnader men det räckte för att jag skulle få problem att baxa upp min feta kropp.
Starten var som vanligt high capparall. Folk var ute och snurra och helt plötsligt drog bara masterbilen iväg. Tänkte att den bara skulle dra ner till starten och samla upp alla så jag tog det lite lugnt och rulla med bak i fältet. Helt plötsligt så gasa masterbilen bara iväg och så hade starten gått...;o)
Fick lite panik då jag låg långt bak så det var bara att börja jaga ikapp. Kom upp skapligt i fältet men sen kom attackera och avlöste varandra
Hade ingen aning om vilka som var bra och inte så jag förtog mig nog lite för mycket på att jaga ikapp klungor som sen bara börja rulla efter att dom fått 100m lucka.
Då dom kom en och en och sen började bilda en lite klunga på runt 15 pers så trodde jag att dom skulle köra på men det gick snabbt som fan i någon km sen lugna det ner sig lite och sen kom nästa attack så jag började bli lite krispig i benen efter att försökt hänga med långt framme hela tiden.
På sista varvet så gasa klungan som jag var i på som fan för den 1,5km långa slakmottan som var på mitten av varvet. På toppen av backen så hade jag tappat ca 300m och trodde att nu är det kört då jag legat på rött ett bra tag.
Men Italienarna här nere är verkligen helkassa på att köra utför.
Backen ner var bred och fin och det var inte så skarpa kurvor. 2 Italienare hade också släppt men körde på utför så länge det gick rakt fram. Sen kom en lång svepande vänsterkurva och jag trampa bara igenom den utan att förta mig allt för mycket och helt plötsligt var dom 2 italienarna som bortblåsta och jag hade kommit ifatt klungan igen.
Fan det känns som dom behöver stödhjul i kurvorna här nere.
Det var en liten kurva som det var lite grus på och där stanna dom nästan. Jag körde bara på sen var jag längst fram igen så det kändes skönt.
När jag kommit längst fram så var det bara ett par km kvar till mål så nu var det bara att försöka hålla sig långt fram och inte göra något dumt.
Jag kom in ganska bra i sista kurvan men sen var det en skapligt lång slakmotta upp till målet så jag hade inte riktigt krafter kvar att kunna hålla mig längst fram.
Kom i mål på en 12:e plats totalt av ca 70 pers så jag får vara skapligt nöjd. Med tanke på att ca 1/3 bröt så gick det ganska snabbt och rykigt.
Sen skulle jag rulla hem dom ca 25km till hotellet för att få varva ur benen och precis när jag kom fram till Hotellet så kom en Teambil och stoppade mig och sa att jag kommit 6:a. Tänkte att det kan inte stämma men då hade jag tydligen kommit 6:a i min kategori så jag fick en hel påse med mat, lite oväntat kan jag lugnt säga....;o) Synd att jag missa prisutdelningen bara.

Inga kommentarer: