torsdag 22 september 2011

CX träningstävling på Djurgården

Blev lite CX åkning idag igen. David Elmfeldt bjöd upp till dans ute på Djurgården. Han hade fixat en 1 km slinga med lite hala kurvor en minibacke och ett hästhopphinder. vi körde 3 heat om 4 varv så det blev runt 30 minuters hårdkörning totalt.
Scott Addict CX
Som vanligt tog jag starten men missade helt första högerkurvan upp i skogen och fick 2-hjulsstäl, blöt asfalt med löv på var visst halt... Vi startade om och jag tog starten igen och hittade rätt den här gången. Jag lyckades hålla första heatet då en Valhall åkare som var starkare än mig också gled ner i backen och lyckades inte komma ikapp sen.

Det var verkligen snorhalt i kurvorna. Det kändes som jag åkte på ställ hela tiden. Jag körde med vanliga kanttrådsdäck och runt 3 bar i däcken så det gjorde nog sitt också. Valhallåkarn tog de andra 2 heaten med mig runt 60 m efter. Det var en härlig syrafest.
Det kändes som jag kunde köra lite mer avslappnat på slutet när jag började få koll på kurvorna men jag har fortfarande en bra bit kvar tills jag har full koll på hur mycket jag kan pressa cykeln innan jag far i backen.

Men Scotten känns ganska förlåtande på de tekniska partierna så det skall nog gå snabbt att få in tekniken, speciellt när jag får på tubhjulen. Efter rejset så körde vi en grym runda runt Djurgården och runt Kaknästornet innan det var dags att rulla hem. Ja då har jag fått sträcka ut benen lite idag också, det satt fint.

Inga kommentarer: