söndag 9 juni 2013

Blev en 6:e plats på Lida Loop

Idag var det dags för den 3:e tävlingen i Mitsubishi MBT Challenge (Långloppscupen) nämligen Lida Loop.
Det är en rolig tävling som har det mesta, allt ifrån branta backar till grusväg och riktigt tekniska stigar.
Starten gick vid 11 så jag fick lite sovmorgon, men som vanligt så fick jag stressa iväg då det alltid kommer upp en massa saker som skall fixas.
Kom ditt lite över 1 timme innan start så det var bara att sätta ihop cykeln och börja värma upp.
Lyckades sälla mig längst fram som vanligt så jag i alla fall hade en bra startposition.
Starten gick upp för slalombacken så fältet drogs ut ordentligt redan vid start. Lyckades hänga på skapligt bra och höll mig i tätgruppen.
Blev lite jojjoåkning för min del då täten gasa på i backarna och tog det lite lugnare på platten.

Hängde med ända till Harbrostugan där det är en ganska brant och halvlång backe men där fick jag släppa. Det har nästan alltid varit där jag har fått släppa förut också då den är lite för lång för att jag skall orka hänga på hela vägen upp.

Det var ganska utspritt redan där så det var svårt att hitta någon att åka med. Försökte ligga på rulle så gott det gick på grusvägarna och köra på lite i skogen för att köra ikapp framförvarande.

På slutet av första varvet kom jag ikapp några och körde om inpå andra då det var ett tekniskt parti där också.
Blev lite ensam där och fick köra i mitt eget tempo. Det är ganska mycket stig på andra loopen och det kom ett härligt stort åsk och regnväder som gjorde banan lite extra hall.
Kom ikapp en team Trek åkare och vi körde på ett tag men han drog sen iväg i en backe och jag orkade inte följa så jag blev ensam igen.

Ut på 3:e och sista loopen så började jag komma ikapp några Kolmården åkare förs var det Niklas och på slutet Tor som också kör i H30 så det kändes bra.
Försökte hålla ett högt och jämnt tempo för att hoppas på att det var någon mer H30 åkare som blivit trött på slutet och ut på sista grusvägen så såg jag några cyklister med bl.a. Atle men tyvärr ingen H30 åkare.

Kom i mål som 6:e man och får vara ganska nöjd ändå. Det är mitt näst bästa resultat på Lida Loop, 2010 kom jag in på en 5:e plats på typ samma tid och då var det inte så regnigt.
 
Resultaten blev såhär i herr och dam Elit + H30.






2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Per! Bra kämpat!
/oliver

Per Kumlin sa...

Tack så mycket. Bra kört själv.