torsdag 11 februari 2016

Äventyr på cykel och nästan haffad igen

Idag blev det ett halvlångt distanspass och nu äntligen skulle jag upp i bergen hade jag tänkt. Det finns hur mycket berg som helst här så på något viss borde jag hitta upp tycker jag.
Det visade sig vara svårare än vad jag trodde.
Cyklade ut ur Ningbo och lyckades hitta ett Specialized Concept Store här men tyvärr var den inte öppen idag.

Sen bar det iväg mot vad jag hade hoppats skulle vara de höga fina bergen. Jag såg dem i horisonten så jag försökte ta vägarna som såg ut att gå åt det hållet.
Helt plötsligt så blev vägen bara mindre och mindre och till slut så hade jag kommit in i något industrikomplex. Kom fram till någon grind med en vakt igen och försökte fråga hur jag kunde ta mig upp i bergen och gestikulera lite fint till honom varpå han öppnade grinden och jag fick köra vidare.
Det roliga var att jag trodde att jag hade kommit in någon liten bakväg in i någon industrilokal.
Men när jag kört ett tag så visade det sig att han släppt in mig i något fabriksområde.
Jag kom till ytterligare en vakt och tänkte nu är det kört nu blir jag haffad igen när jag lyckats slirkra mig in i någon djävla industrilokal.
Men han sa bara något och öppnade dörren sen fick jag köra vidare.

Efter mycket letande och ca 3 timmar senare så kom jag äntligen upp en bitt i bergen.
Vet inte om det var den korrekta vägen för jag verkade ha hamnat på någon kyrkogård.

Jag har nog kört de mest skumma vägar idag för att försökta ta mig upp på lite höjder. I stort set alla bilvägar går bara nere i dalarna så ska man ta sig upp så måste man tydligen in på de små krokiga brandgatorna och småstigarna.
Kom tillslut till något som verkade som ett naturreservat och där var det hur mycket folk som helst.
Vet inte ens om man fick cykla där men såg inga skyltar som tyde på det så jag gjorde ett försök och smet in.

Hitta någon väg som gick en bitt upp men sen vände den ner igen efter halva sträckan så det var lite synd.

Hittade några trappor och tänkte att jag försöker en bitt där. Tusen trapsteg senare så började jag undra om det skulle komma en vanlig väg snart. Tänkte dock att har jag kommit så långt så kan jag inte vika ner utan det var bara att traska upp så långt det gick.
Här har vi trapporna ifrån ungefär en tredjedel av sträckan.


När jag äntligen kom upp till toppen så var det inte så mycket utsikt. Den fick inte hela vägen upp heler utan det tog stop där så det var lite synd. Då var det bara att traska ner alla trapporna igen. Hade hoppats på att hitta någon annan rolig väg ner.
Fick i alla fall ihop 5 timmar och 80 km när jag kom hem och det var ett riktigt roligt äventyr som slutade bra tillslut.

Inga kommentarer: