fredag 26 februari 2016

Downhill Strava KOM med min Specialized Stumpjumper

Idag blev det ett riktigt långt pass och många höjdmeter för att vara mig. Fick ihop hela 2030 höjdmeter idag så det var rekord för min vistelse här i Kina. Det är lite svårt att få till riktigt många höjdmeter då det är minst 20 km till närmsta berg och ditt är det verkligen helt platt.
Men idag blev det en hel del upp och ner på grymt fina stigar och vägar.





























Det roliga är att i stort sett inga stigar eller vägar har funnits på de kartor jag sett utan de har jag upptäckt när jag bara cyklat in i någon opskyr gränd och helt plötsligt har värsta stigen uppenbarat sig.






































Lyckades hitta upp till vindkraftverken som jag gått och suktat efter i några veckor nu. Har hela tiden sett dem i horisonten men inte hittat någon väg upp.
Men idag så halkade jag in på en liten väg som på ett bananskal som vanligt och helt plötsligt så var jag uppe bland vindkraftvärken.





























Blev en riktigt grym väg ner också. En fin och brant singeltrack/brandväg, hur kul som helst att köra nerför.





























Körde hela vägen upp till toppen sen på asfalten och putsade min Strava tid med nästan 3 minuter och fick 26:56 idag och var bara 1:41 ifrån ett KOM, med en landsvägshoj kanske det hade gott med lite tur.

Gjorde även ett försök på downhill sträckan som jag testade igår men punkterade. Idag gick det mycket bättre och jag tog Strava KOM:et med 43 sekunder så det var lite kul.

Sen skulle jag testa den nya stigen jag hittade igår men inte han köra. Den var riktigt fin men var grymt brant på sina ställen och det var en hel del ställen som jag fick gå på.






































Men tillslut så kom jag till toppen och det var det värt.






































Fick några nya fans där uppe också som ville fotograferas också. De tyckte det var kul med en galning som kom cyklades där det knappt gick att gå.





























Nu började tiden dra iväg och det var dags att börja cykla hemåt. Fick en rolig nedförslöpa som var både teknisk och brant så det satt fint.






































Fick ihop 104,7km och en rulltid på 5:32 och hade lyckats klättra 2030 meter så det kommer nog att kännas i benen i morgon. Känner mig sådär lagom mör nu.

Inga kommentarer: