måndag 22 februari 2016

Jagad av Kinesiska väktare check

Jag verkar ha något problem med auktoriteter här i Kina. Idag så var vi på det som liknar TomTits experiment här i Ningbo.
Vi hade tagit sovmorgon så vi kom ditt lite sent och stället är ganska stort och tar en en del tid att gå igenom om man skall hinna titta på allt.


De har i stort sett bara en massa roliga saker som man kan testa och leka med så det är bra för både barnen och oss lite större.


Vi strossa runt där lite lugnt och testade det mesta som fanns där och tiden drog iväg ganska snabbt.

Vi fastanade på både det ena och andra stället där inne då alla skulle få hinna med och testa minst en gång.


Sen när det var ca 30 minuter kvar till stängning så kom det fram en väktare till mig och började babla.
Jag förstod inte ett skit då han snackade på kinesiska. Jag frågade om han kunde någon Engelska och det kunde han såklart inte.
Han började skriva någonting på handen som jag inte förstod var det var. Då tittade jag på klockan och pekade på den och fick tillslut med hjälp av en annan kines klart att han bara ville meddela att det snart var stängning.

Vi fortsatte runt där och det var fortfarande en hel drös med andra kineser där men väktaren följde efter oss som en djävla igel.
Vart vi än gick så hängde han bakom nacken på oss. Ibland så så han något konstigt men han pekade aldrig på klockan så vi förstod inte riktigt vad han mena, det var ju trots allt en hel del andra som gick omkring där också.

Sen när det var stängningsdags så tog vi rulltrapporna ner mot utgången och då var han fortfarande efter oss som en liten vallningshund, det var nästan lite komiskt.

Blev sen uteskorterad av hela gardet känns det som. Skönt att man är i tryggt förvar här. Det känns som det finns en liten väktare för allt här, vet inte riktigt var de fyller för funktion alla gånger. Många står mest och sover och släpper igenom allt och alla genom spärrar och liknade utan någon kontroll.

Inga kommentarer: