måndag 29 maj 2017

UCI XCO World Cup Albstadt

Ikväll blev det vila så jag passade på att titta lite på XCO World Cup som gick i helgen i Tyska Albstadt.
Fan vad de kör. De typ sprintar uppför alla backarna.
 
Synd att Absolon ska sluta efter i år. Det har ju varit han och Nino som har hålt i taktpinnen de senaste åren. Men det verkar komma upp en ny generation nu som tur är. Van Der Poel tog ju starten idag och höll ett grymt tempo de första varven tillsammans med Nino och kort efter så hade Flueckiger kommit ikapp och de bildade en trio som hade lucka ner till de övriga.
 
Tyvärr så kraschade Van Der Poel och tappade lite och sen hade Flueckiger oturen att krascha 2 gånger i samma backe och fick tyvärr bryta.
 
Van Der Poel var stark och körde upp sig men kunde inte köra ikapp en segertörstig Nino som nästan alltid kör kontrollerat och felfritt. Kort bakom så sprintade Anton Cooper i mål. Det är grymt att det är så liten tidsskillnaden mellan åkarna på en sån backig bana. Det är ganska jämt mellan åkarna där.
 
Absalon var lite segstartad den här tävlingen också. Han brukar starta lite lugnare men han hade inte krafter att ta in avståndet som bildats till trion där framme. Det går inte alltid att vara på top.
 

Inga kommentarer: