söndag 8 oktober 2017

Kompiscrossen Hästpojken

Vaknade upp till ett härligt regnväder och det vankades cross borta vid Stora Skuggan och Hästpojken då det var dags för den andra deltävlingen i Kompiscrossen.
Var inte direkt sugen och cykla ditt i regnvädret men tänkte jag behövde lite träningstid och ville inte smutsa ner bilen.

När jag väll cyklat ditt så möte jag ett stort gäng som också hade trotsat regnet. Kul att det kom så många. Cross ska ju vara i kallt blött misärväder så det här var ju perfekt.

Vi började med 2 testvarv så att alla skulle hitta runt. Var en ganska platt men riktigt tungtrampad bana då regnet gjort det lerigt och fint.

Sen var det dags för race. 5 varv skulle köras på den 2 km länga banan.
Jag kom iväg ganska bra och hängde på skapligt bra första varvet. Men sen blev jag lite trött och tappade klungan jag körde med. Av någon konstig anledning så körde jag bättre på de tunga partierna idag och kom ikapp där det var uppför och där det var lerigt. Men jag tappa vid alla igångdrag. 
Jag hade med mig ganska bra fart ur kurvorna så jag tror inte tekniken var helt fel. Men det var alla igångdrag som tog död på mig.

Måste komma igång med crossträningen ordentligt nu. Körde med Victor de sista varven och lätt honom gå upp och dra lite på sista varvet. Blev en liten spurt vid sista uppförsbacken som jag tog. Hade kommit ikapp Rille på sista varvet också men han var för långt fram för att komma ikapp.

Blev riktigt bra träning i den härliga leran.

Ska försöka förbättra mina igångdrag nu bara så jag orkar hänga på bättre.
Blev som sagt ett ganska stort gäng som körde idag. Per Strömblad var den som var klart snabbast och tog en ganska klar seger.

Blev till att cykla hem sen och dra i vägg med småttingarna för att hoppa runt ett par timmar på Lek och bus Adventure Zone. Riktigt kul och hoppa runt där, blir lite träning det också.


Inga kommentarer: