lördag 11 november 2017

Episk Groopencross i regnväder

Idag var det så dags för Groopencross i Västerås. Det vankades riktigt Belgiskt crossväder med bara några plusgrader och regn. Det är något speciellt med sånt här Episkt skitväder.
Det är ganska drygt innan racet när det är svårt och hålla värmen och det är blöt och kallt.

Men när väll racet drar igång så är det grymt kul att sladda omkring.

Man får ju upp värmen ganska snabbt trots regnet så det gör inte så mycket att det är blött.

Jag fick starta nästan sist igen då jag inte kört så mycket så det gällde att hitta ett bra spår upp.

Fick till en riktigt bra start och lyckades köra upp mig ganska bra på en gång. Blev dock mycket kö på de kurviga vägarna uppe på toppen och när man skulle ner så stod det nästan still.
Jag hittade dock ett ganska bra spår på insidan där det inte var så spårigt och där man sen kom in fint inför sandbacken nedför på slutet.
Tror jag körde om 2-3 stycken där varje varv så det kändes skönt. På slutet av varvet så var det en sandbacke upp som jag tyvärr inte klarade att cykla uppför. Där var det jag som stod som parlerad och blev omkörd istället. Jag är verkligen jättekass på att springa.

Jagade hela tiden och körde sakta men säkert upp i fältet. Det blev såklart tyngre och tyngre för varje varv då jag kom ikapp snabbare och snabbare åkare hela tiden.

På sista varvet så höjdes farten och jag fick kämpa för att hänga med. Blev lite närstrid med Mattias Thyr när vi skulle uppför sandbacken. Han klev av och började gå framför mig och jag som hatar att springa försökte cykla om på insidan men det blev lite trångt. Får ursäkta omkörningen i stridens heta. Lyckades köra ikapp Erik Lindahl på slutet också som hade kört om mig förut.

Blev en 11 plats tillslut. Det får jag vara riktigt nöjd med efter att ha startat på runt en 40:e plats.
Höll ett ganska gämnt och fint tempo.
o
Fullständiga resultat ifrån Groopencross finns här.

Inga kommentarer: