måndag 29 juni 2020

En dag i Flottsbro

Idag blev det en heldag med familjen och MTB Täby i Flottsbro. 
Trode Oskar skulle hänga på och cykla också men han har cyklat så mycket i veckan nu så han ville bada istället.

Jag körde fram till lunch med MTB Täby. Det är galet kul att köra utför. Jag önskar bara jag hade lite bättre teknik så jag kan stå på i hoppen som Tommy Varg.
Han är galet bra på att få ner cykeln snabbt för backarna och vet hur man tar alla hopp.


Vi testade de flesta spåren utan de svarta idag. Jag börjar faktiskt få till de små platåhoppen i början av Freeride spåret. Riktigt skönt när jag sätter dem ordentligt. Får se när jag skall våga mig på de större hoppen på Freeride. 
Tror inte de är så svåra. Det gäller nog bara att våga som vanligt.


Endurospåret börjar jag också hitta ganska bra linjer på nu men jag kör alldeles för sakta än så länge. Jag känner att jag har bra grepp men vågar inte riktigt stå på då det är ganska brant och stenigt på sina ställen. Men det kommer. Så här ser den banan ut i alla fall.


Vi avslutade med att köra kanonen men hoppade det största hoppet i början och körde de mindre doserade kurvorna och kicken som går upp till avsatsen. 
Den har jag börjat få till bra nu också. Riktigt skönt.


Galet kul att hoppa runt. Är galet nöjd med min Trek Top Fuel 9.9 också, den levererar på alla typer av banor. Den går bra uppför, den går bra på stötiga stigar och den går bra nedför så länge det inte är alldeles för mycket stök som det kan vara på de svarta downhill spåren. Top Fulen är en riktig allätare.

Har hittat ett hopp som jag hoppas våga mig på innan sommaren är slut också. Den här är ganska hög men det är fin landning på den så kan jag bara lämna hjärnan hemma så tror jag inte den ska vara helt omöjlig.

Såg en som tog det och det ser ju inte så dramatiskt ut. Det är i stort sett bara rulla ut med lite fart så ska det gå bra.


Efter all cykling så blev det lunch och lite häng vid stranden med resten av familjen.

Riktig skön dag det här.


Inga kommentarer: