lördag 16 februari 2013

Hårda skidpass i Falun

Vi började dagen med att ta en frukost och sen dra iväg till Sörskog. Där väntade 2 härliga varv på en halvkuperad 18km bana på grymt fina skidspår med Lars, Edin, Martin och Jesper.

Jag kan ju säga att jag var den svaga länken i det gänget. Oj vad jag fick kämpa för att hänga med. Jag hängde med någon km sen blev jag avhängd och de fick vänta in mig lite.
Jag märkte att min teknik verkligen sög jämfört med de andra. Jag sprang nästan med skidorna när jag skulle diagonala medans de andra bara gled iväg.

Det hjälper ju inte att jag inte är så stark heller. Men det var riktigt kul att köra. Trevliga polare och en riktigt fin natur att köra i och med fantastiska spår jämfört med Stockholm.

På andra varvet fick jag till tekniken lite bättre och blev inte lika avhängd. Jag, Fredrik och Jesper tog en liten kortare väg då vi är lite nya på det här med långfärdsskridskor och började bli ganska trötta. Vi drog hem och tog en lunch sen var det dags för nästa pass. Nu blev det skidor på Lugnet istället. Lugnet Jag och Fredrik körde ett teknikpass och testade på att köra utan stavar för att få till tekniken lite. Det började kännas lite bättre och jag började få lite glid istället för att promenera med skidorna. Det finns nog lite hopp för mig också. Det roliga var att alla fick ont i armarna/överkroppen och där kände jag knappt någonting. Själv kände jag mig helt slut i benen vilket de andra inte gjorde, snacka om att min teknik måste vara helt fel. Har varit en riktigt bra dag här uppe. I morgon väntar långfärdsskridskor det ska bli spännande.

Inga kommentarer: