tisdag 19 juli 2016

Ladd inför Engelbrektsturen

Snart är det dags för den 6:e tävlingen i Långloppscupen iform av Engelbrektsturen vid Norberg.
Jag har känt mig helt sänkt efter SM och benen har varit som ett par regälla stockar. Vet inte om jag överladdade lite för mycket till SM och tappade motivationen när allt gick snett.
När jag kom till Värnamo så testade jag banorna och och körde ett halvhårt varv på XCO banan utan att gå på rött eller ta ut mig nämnvärt.
När det sen var dags för tävling så körde jag runt halvminuten långsammare trots att det kändes som jag tog i för kung och fosterland.

Jag flåsade som bara den och benen kändes som stocka medans när jag körde testvarvet som gick snabbare så flåsade jag inte så mycket och benen kändes piggare.

Jag vet att jag har haft problem förut med toppning till SM då det oftast gott dåligt på just SM men sen bra veckorna efter eller förre. Men de senaste 3 åren tycker jag ändå att det har gott ganska bra.

Det kan ha och göra med att jag var sjuk i 3 veckor efter Skövde. Brukar aldrig vara sjuk så länge i vanliga fall. Sen kom nytt jobb med en massa nytt och lära sig och jag kan ha varit lite för het på gröten att komma igång igen. Det och lite sova kan nog ha gjort att det blev lite för mycket.

Nu har jag villat i 2 dagar och inte rört mig nämnvärt förutom att promenera en hel del med Oskar och Emilia. Får se om jag skall ta det lugnt i morgon också eller gå ut och köra lite och känna hur benen känns.
Vill ha lite form till Engelbrektsturen på söndag men hellre vila någon dag extra än att gå på för hårt igen.
Jag har ju semester nu så jag kan i alla fall sova lite mer nu. Sova är nog den största återhämtningen jag kan få då det har varit lite bristvara.

Inga kommentarer: