lördag 16 juli 2016

XCO SM för dam och herrelit

Idag så var det eliten som skulle köra. Först ut var damelit med Jenny Rissveds regerande världsmästaren i U23 som storfavorit.
Inte helt oväntat så gick hon upp i ledning direkt och tittade aldrig mer bakåt.


Men inte allt för långt efter jagade en annan världsstjärna som kommit tillbaka och börjat köra på allvar igen. Alexandra Engen var hela tiden ganska nära och jagade så gott hon kunde.

På en tredjeplats var det Linn Gustafzzon som tog den sista åtråvärda pallplatsen.
Alexandra Engen är en crowdpleaser av rang och gav alla en hälsning inför målgången.

Efter det så var det dags för herrarna att starta. Emil Lindgren satte genast upp en hög fart tätt följt av Matthias Wengelin och Gustav Larsson.

Matthias var hela tiden ganska nära och lätt inte Emil få slappna av någonting

Gustav Larsson var någon minut bakom men jagade starkt.

Det blev ett ganska utdraget fält på den tekniska och hårda banan och det var många som drabbades av punktering så fältet drogs ut ordentligt. CRT teamets Martin Eriksson krigade på riktigt bra i det starka fältet.

Martin körde in på en fin 9:e plats tillslut och kom in på en riktigt bra tid.

Längst fram i fältet så var det stor spänning. Matthias jagade friskt Emil Lindgren som hade varit i ledning ifrån start. Ut på sista varvet såg det ut som Emil skulle ta det då han hade runt 30 sekunder ner till Matthias. 
Men med ca 3 kilometer kvar så krampar Emil totalt i näst sista backen och orkar inte ta sig upp. Han krampar så hårt att han inte kan ta sig vidare. Snacka om oflytt när det är så kort kvar och man har legat nästan ohotad i ledning så långt.

Matthias tar lite förvånat segern strax före Gustav Larsson och Michael Olsson.
Fullständiga resultat ifrån eliten i XCO SM i Värnamo finns här.
Inga kommentarer: