söndag 24 juli 2016

Blev en härlig pallplats på Engelbrektsturen idag

Idag var det dags för den 6:e deltävlingen i Långloppscupen i form av Engelbrektsturen i Norberg.
Det har varit riktigt torrt och fint ett tag nu så banan var snustorr och snabb.
Vi var 3 ifrån CRT teamet som skulle köra idag. Det var jag, Lars Bleckur och Madeleine Jacobson som skulle ta oss an de 70 kilometrarna som banan utgjorde.

Då Norberg ligger nära både Stockholm och Falun så åkte vi över dagen. Skönt och inte behöva vara borta så länge.
Vi kom ditt ca 2 timmar innan start och fick upp tält och flaggor så allt såg snyggt ut.

Kl 11 gick starten och alla stod och tryckte i skuggan in i sista minuten då det var ca 30 grader varmt ute.
Värmen brukar passa mig bra och så även denna dag. Starten gick och jag kom iväg bra.
Banan är ganska platt och det var inte så mycket teknisk stig så det gällde att komma med en bra grupp i början så att man inte får dra allt själv.
Jag lyckades komma med i en ganska stor och stark grupp där det var många dragvilliga. Själv drog jag inte så mycket i början då jag var osäker på formen efter nästan 1 veckas vila.

Märkte dock att jag orkade gå med i de backarna som var och låg långt fram hela tiden så det boostade förtroendet en hel del.
Brukar annars tappa när det är mer än någon minut. Nu orkade jag gå med hela vägen upp.

När det var ca 15 km kvar började det bli lite mer hårdkörning i skogen för att skaka av oss de som inte hjälpte till att dra någonting. Klungan minskade lite i antal men den var fortfarande ganska stor.
Sista 5 km var lättåkta på mestadels grusvägar och vi var några H40 gubbar som började titta oss om lite gran för att se om det var någon som var på hugget att göra någonting. 
Tror det var Niklas som gick upp och drog på slutet. Jag visste inte vilken placering jag låg på riktigt men Patrik drog på en spurt som jag missade lite. 
Jag missade också att man skulle runt målområdet innan man var klar.
Tog i som bara den och såg att jag närmade mig. Vi kom även ifatt motionärerna som körde korta banan så jag kom lite dumt till. I sista kurvan kom jag in med breddställ och båda hjulen gled på asfalten men jag lyckades hålla upp cykeln och spurta förbi Patrik.

Så jäkla skönt avslut då det visade sig att jag spurtade in på en 3:e plats. Årets bästa resultat för mig och årets högsta maxpuls på 189 slag. Är riktigt nöjd med dagen.


Lars Bleckur körde på bra i herrelit och kom in på en 11 plats.  Madeleine Jacobson hade en tung dag efter lång tid med sjukdom men genomförde loppet.
Nu blir det en veckas uppehåll innan det är dags för Finnmarksturen.


Inga kommentarer: