söndag 15 januari 2017

Distanspass på nya Epic HT PRO Carbon WC

Idag blev det till att premiärköra min nya Specialized Epic HT PRO Carbon WC.
Hade satt på nya dubbdäck på den också då det såg ut som det skulle bli ganska halt.
 
Fick sällskap av Jonathan Wallin idag och vi drog ut mot Järvafältet. Det var nog tur att jag satte på dubbdäcken för det var ganska halt ute. Jonathan hade inga dubb så han fick ta det lite försiktigare i kurvorna.
Vi körde ut mot Kallhäll och testade slalombacken där.
Där var det skönt med en 50 klinga bak då det var en hel del snö påvägen upp och backen är ganska brant och jobbig så det räcker utan snö.
 
Vi körde vidare längs vattnet mot Hässelby. Men påväg mot Nockebybron blev det lite i halaste laget för Jonathan så vi fick vika av grusvägarna och ta asfalten istället.
Körde förbi Cykloteket i Bromma då mina nystansade däck läckte lite luft och fyllde på. Orkade inte stå med min minipump då det tog en del tid med den.
 
Blev runt 6 mil och lite över 3 timmars cykling. Riktigt kul och köra in nya Epic:en. Den kändes lite kortare än min gamla Stumpjumper och den hade något flackare vinklar. 
Det kändes även som jag satt lite längre bak på den trots att jag dragit fram sadeln så det blir nog till att byta till en utan seatback. 
Den kändes riktigt styv och lätt men det är lite svårt att jämföra med min gamla Stumpjumper rakt av då jag körde med hårdpumpade dubbdäck nu.
Men första intrycket var riktigt bra.
 

Inga kommentarer: