torsdag 25 juli 2019

Blodsockersvängningar

Idag har det gott upp och ner med blodsockret för oss här hemma. Stackars Oskar hade fått högt blodsocker under natten och vi hade pumpat i han en massa insulin med den djävla pumpen hade fallerat.
Stackars Oskar hade fått 4,2 i ketoner vilket inte är bra så jag tog det säkra före det osäkra och ringde efter ambulans efter att jag bytt pump på han och gett han en stor dos till.
De där djävla Omnipod pumparna är ju inte riktigt att lita på. 
När de väll fungerar så går det bra men de är inte helt anpassade för en aktiv livsstil. Tyvärr är inte de andra märkena helt optimerade än heller.

Som tur var gick det bra för Oskar, jag fick i han tillräkligt med insulin tillslut så att det vände så han kunde åka hem efter ett par timmar efter lite kontroller.

Själv har hag varit ganska låg idag. Har ju sänkt mina bolusdosser ifrån 8 ie till 5-6 ie för frukost, lunch och middag för jag hade tänkt äta lite mindre kolhydrater och försöka gå ner något kg till VM i Kanada om en månad.

Dock käkar jag fortfarande en hel del kolhydrater och tyckte jag drog i mig ganska mycket till middag.med både potatis jos och frukt.

Sen skulle jag ut med Ville och cykla och efter bara 20 minuter så var jag nere på 3,4. 
Fick ett stort glass saft hos ville och jag käkade lite godis.
Vi drog ut och körde lite och efter bara 20 minuter igen så stod mitt blodsocker på 3,9.
Drog i mig resten av 200g påsen och vi körde runt lite och fick grym teknikträning i alla fall. Hade tänkt köra hårt ifrån början men nu blev det leka runt i stället när mitt blodsocker var så lågt.

Vi körde lite rumt Väsjöbacken och sen runt Blåa vid Törnskogen och lite av gamla Super 8:an. Fina stigar som är ganska tekniska.

Fick ta ett stort glas saft sen när jag skulle hem igen då mitt blodsocker fortfarande bara låg på 4,2.
Allt det här hade jag käkat på bara 1.10 timmars cykling. Vet inte varför det blev så lågt.
Tror det kan ha att göra med att jag har semester. Jag tränar inte mer nu än när jag jobbar men jag rör mig en hel del mer.
När jag jobbar sitter jag 8 timmar vid datorn. Nu är jag ute med ungarna och springer och det tar nog mer än vad jag räknat med.

Inga kommentarer: